26 Eylül 2010 | Pazar

Ömre bedel Aslantepe

Esra Tüzün'ün Turkuvaz Yayınları'ndan çıkan "100 Yaşı Devirmenin Sırları" kitabı, Türkiye'de sağlıklı ve uzun ömrün şifrelerini veriyor. Doğru beslenme, hareketli bir yaşam tarzı ve stresle baş etme yöntemleri, uzun yaşamın olmazsa olmazları. Bir de genetik faktörler var tabii.
Futbolda da uzun yaşam doğru hamleler yapmaya bağlı. Türkiye'de 100 yaşını deviren kulüp sayısı iki elin parmaklarını geçmez. Beşiktaş JK, Galatasaray, Fenerbahçe, Beykoz, Üsküdar Anadolu, Vefa... Bir de kapanan ya da hicret eden azınlık kulüpleri var. Hepsi bu.
Farkı yaratan ise zamanında doğru işlere imza atabilmek. Galatasaray işte bunu yapıyor.
Bunu dedirten ise Türk Telekom Arena Stadı.
Öyle bir yapı ki bu; Galatasaray'ın 100 yılı geçen tarihinde "M.Ö." ifadesinden sonra çağ değiştirten ikinci olay olacak "A.Ö."
M.Ö., Metin Oktay'dan önce demek. Ondan sonra Galatasaray tribünleri iki direk arasından çıkıp önce ulusal, sonra uluslararası bir kulüp haline gelmişti.

Loca bölümü muhteşem
A.Ö. de Aslantepe'den önce demek. Galatasaray bu muhteşem statla beraber ekonomik ve sportif anlamda yeni döneme başlayacak.
Bunu, stadın şu anda toprak zeminine ayak basmasına rağmen tüm ihtişamıyla karşısında bulan futbolcular da, Rijkaard da anladı.
Aslantepe'deki Türk Telekom Arena Stadı, üst üste bindirilmiş iki farklı stat gibi. Stadı ortasından enine ikiye bölen ve 360 derece dolanan iki katlı loca bölümü görüş açısı bakımından muhteşem. En üst koltukta oturan seyirci sahanın her noktasını rahatlıkla görebiliyor.
Yapımcı firma 29 Ekim'de stadı teslim edeceği konusunda ısrarlı. Bu hızla eder de. Ama benim gördüğüm ulaşım konusunda sıkıntı olacak gibi. Olimpiyat Stadı'nın çevresel faktöründen ayıran en önemli fark ise metronun varlığı.
Özetle Galatasaray yönetimi doğru işlere imza atıyor. Modern ve görkemli bir stadyum.
Gelir kaybına dur diyecek şirket birleşmesi. Ve bine yakın binanın inşa edileceği Riva projesi.
Galatasaray bu doğru hamlelerle daha çok uzun yaşar..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor