01 Ekim 2010 | Cuma

Biraz zor bulurlar

10 numaraların ya da 10 numara pozisyonunda oynayanların Türkiye'de yeniden popüler olduğu bir dönemdeyiz. Fenerbahçe Alex'e, Beşiktaş Guti'ye endeksli bir yapı oluşturdu. Galatasaray'da ise Hagi'den bu yana bu soruna (!) bir çare bulunamadı. Şimdi bu görevin kaftanı Arda Turan'a biçiliyor. Tuhaf olan ise Arda'nın Guti gibi, Alex gibi göbek oyuncusu değil, daha çok Quaresma gibi çizgi futbolcusu olması. Ancak öyle yetenekli ve sorumluluk sahibi bir futbolcu ki herkes onu 10 numara sanıyor! Bir çizgi oyuncusu olmasına rağmen de üstlendiği ekstra görevler nedeniyle yokluğu derin şekilde hissediliyor. İlginç olansa Arda'nın yokluğunda Galatasaray'ın üst üste 3 galibiyet alması. Oysa geçen sezon Arda'yı çok aramıştı Galatasaray... Karabük karşısında da Galatasaray'ı zor bir 90 dakika bekliyor olacak... Zira Baros da yok.

Yeni neslin ikonu oldu
Arda'nın kaptanlığı konusuna bir parantez açmalıyız. Sakat olmasına rağmen her deplasmana gelmesi, takımla birlikte hareket etmesi onun bu göreve ısındığının göstergesi. Oysa geçen sene oynamadığı süreçte yurtdışı tatillerine çıkıyordu. Sadece futbolu ile değil yaşantısıyla da örnek olmaya başladı. Çünkü gençler ve çocuklar onu adım adım takip ediyor. Arda, tartışmasız bir biçimde yeni neslin ikonu... Ve bunu hak etmek için doğru adımları peş peşe atmaya başladı. Futbolcuların hızlı yaşamına inat düzenli bir ilişkisi ile gençlere "Böyle de olur"u sunuyor. En önemli sosyalleşme faaliyetleri "Play-station oynamak" olan meslektaşlarına inat, sokağa çıkıyor, etkinliklere katılıyor, hayranları ile arasındaki duvarları kaldırıyor. Her geçen gün üstüne koyarak gidiyor. Bir Metin Oktay olmaya doğru hızla ilerliyor. "Arda Avrupa'ya gitmeli" diyorlar ya. Gitmesine gider de Galatasaray bir daha Arda gibi sosyal bir figürü biraz zor bulur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor