06 Ekim 2010 | Çarşamba

Rijkaard'a bir şans daha

Futbol, gel-gitlerin okyanuslardan bile şiddetli yaşandığı bir coğrafya. Bir bakmışsınız balıklar suda boğulankarıncalarımideye indiriyor.
Bir bakmışsınız sular çekildiğinde suyla birlikte çekilmeyi başaramayan balıklar, karıncalara yem oluyor.
Futbolda da kimin ne zamankazanacağını bilemezsiniz.
Bugün öyle bir hava var ki kamuoyunda, Galatasaray, 7. haftada ligdeki tüm iddiasını kaybetti.
Rijkaard gönderildi gönderilecek. Hatta Rijkaard kendini kovduracak...
Görüntü öyle olsa da Galatasaray, yere göğe sığdırılamayan Beşiktaş ile transferin flaş ekiplerinden Fenerbahçe'nin sadece 1 puan gerisinde.
Üstelik de 6 puanlı maçlar kabul edilen derbileri henüz oynamadı. Galatasaray'ın şu an yaşadığı durum, yarısı dolu bardağı yorumlamak gibi.

SAKATLARIN ÇOKLUĞU ETKİLEDİ
7 hafta geride kaldı, koca takımda 7x90 oynayan tek futbolcu var, o da emektar Ayhan. 630 dakika oynayan Ayhan'ı, formsuzlukları ile dikkati çeken Neill (585 dk.) ve Servet (540 dk.) takip ediyor. Bir de kaleci Ufuk var (540 dk.) istikrarlı olan. Arda, Kewell, Baros, Hakan Balta, Mehmet Batdal, Çağlar, Elano, Sabri, Pino ve Musa sakatlık yaşayan futbolcular. Bunların bir kısmı hala sakat.
Bir Arda'nın, bir Baros'un, Sabri'nin tam randımanla dönüşü, Pino'nun, Kewell'ın, Misimovic'in performanslarının üst düzeye çıkması şüphesiz Galatasaray'ın çehresini değiştirecektir. Rijkaard ciddi hatalar yapıyor olabilir. Takım içinde sinerjiyi sağlayamıyor olabilir. Futbolcularıyla diyalogunda taviz vermez bir tutum takınmış olabilir. Gönlünde başka bir kulübe gitmek de olabilir. Ama bu kadar fazla eksikle elinin zayıf olduğunu kabul etmek gerekir. Futbolda kimin kazanacağını bilemezsiniz. Tıpkı, Fenerbahçe'ye tarihinin en ağır Avrupa hüsranlarından birini yaşatan ancak oyuncuları forma girdiğinde arkasında saf tutanların çoğaldığı Aykut Kocaman gibi.
Rijkaard'a da son bir şans tanımak gerekmez mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor