11 Ekim 2010 | Pazartesi

Reddimiras hakkı

Galatasaray ve Fenerbahçe kötüyse Milli Takım da kötü oluyor, iki kere ikinin dört etmesi gibi şaşmaz bir doğrulukla. Galatasaray ve Fenerbahçe, Avrupa'ya plaj mevsiminde veda etti, Milli Takımda ilk ciddi sınavında tuzla buz oldu. Çünkü 2008 başarısı, Milli Takım'ın bir oyun sisteminin olmadığı gerçeğini örtmüştü. Hiddink'in artık ciddi şekilde durum değerlendirmesi yapması ve Oğuz Çetin üzerinden kendisine intikal eden Fatih Terim mirasına karşı reddimiras hakkını kullanması gerekiyor.
Türkiye'nin çılgınca bir futbola değil akıllı bir oyuna, rastlantılara değil ciddi bir oyun planına, yüreğine zekasını da katacak bir yapıya ihtiyacı var. Şansı ise hiç beklememeli. Çünkü biz 20 yıllık şans kotamızı 2008'de toptan kullandık.

***

Dünya, son 1000 yılın en soğuk kışını yaşayacakmış ya... Galatasaray da son 100 yılın en sert iktidar mücadelesini yaşayacak bu kış...
Adnan Öztürk, 16 Ekim'deki tüzük tadil genel kuruluna hazırlandığını alenen ilan etti.
Peki kime ilan etti? Adnan Polat'a mı? Sanırım Polat'tan çok Ali Dürüst'e. "Sen kararsızsın ama ben kararlıyım" mesajını verdi Dürüst'çü muhaliflere. Muhalefet birleşirse, finansal anlamda büyük işler yapmasına karşın Adnan Polat'ın Türk Telekom Arena'ya başkan olarak ayak basması zora girer. Kısacası Galatasaray'ı sıcak bir "kış" bekliyor...
***

Derwall, Galatasaray'a geldiğinde ilk iş olarak altyapıya eğilmişti. Çünkü tesisler bir felakette.
Zamanın Galatasaray Başkanı Ali Uras, Florya Tesisleri'nin çimlerini korumak için elinde çifte, karga nöbeti bile tutmuştu. Bugün ülkenin her yerinde tesis hamlesi var. İstanbul'da Türk Telekom Arena da dahil 4 tane uluslararası stadyum var. GSGM başta olmak üzere yarını düşünen, yeni tesis yapan ya da mevcudu yenileyen tüm spor yöneticilerini kutluyoruz.
Tıpkı Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu gibi. 6 yılda 16 spor salonu, 4 spor kompleksi, 51 açık spor bahçesi yaptırdı.
İlçedeki lisanslı sporcu sayısını 800'den 24 bine çıkardı. 14 spor yazarının ismini parklara vererek ölümsüzleştirdi.
Sadece spor yöneticilerini değil, spora gönül veren belediyeleri de yüreklendirmek lazım. Çünkü kazanan hep spor oluyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor