22 Ekim 2010 | Cuma

En uygun tercihti

Galatasaray kimin ayağına gittiyse herkes kapı duvar... Hikmet Karaman'a doğrudan bir teklif yok. Olanlar Hakan Şükür ve Fatih Terim. Ama onlardan da olumlu yanıt yok.
Herkesin kendine göre bir şartı var. Kendilerine göre haklılar da. Bir de kayıtsız şartsız gelen Bülent Korkmaz vardı. O "hakkını" kullandı...
Peki gerçekte kim haklı? Bile bile ateşe giren mi, yoğurdu üfleyerek yiyen mi?
Yoksa suyun öte tarafında, "sevginin matematiği olmaz" diyerek kayıtsız şartsız Fenerbahçe'ye gelen Aykut Kocaman mı?
Nasreddin Hoca fıkrası gibi, sakal-bıyık yani...
Herkes haklı!... Bir de sakal-bıyığı taşıyan yüz var. Ya onlara ne demeli? Yüzlerine gözlerine bulaştırdılar deniyor. Pazarlık süreçleri böyledir.
Fenerbahçe'nin Aragones'i gönderip Daum'u getirme, Daum'u gönderip Kocaman'ı getirme süreçlerini düşünün. Aslında olayın özeti Rijkaard'ın dediği gibi: "This is football".

Karnesi Rijkaard'dan iyi
Esas sorun; 52 bin kişilik stada geçmek üzere olan Galatasaray'ın yönetiminin pazarlık gücünün olmaması. Teklif götürenlerin şart-şurt sürebilmeleri. Pardon ama "This is Galatasaray".
Küçük bir not. Fatih Terim, Milan'dan gönderildiğinde evinde otururken maaşını tıkır tıkır alıyordu. Galatasaray'la anlaşınca maaşı kesilmişti çünkü anlaşma, "Başka bir kulüp bulana" kadardı. Rijkaard bu sene için Galatasaray'dan 3.2 milyon euro'yu cebine koyup gittiyse ve bu sezon gidip başka bir kulübü çalıştırırsa, esas fiyasko bence bu olur.
Rijkaard da Liverpool'a gidip başarılı olursa bu kez "This is real football" der herhalde!...
Hagi, olabilecekler arasında en uygun tercihti.
Geçmişteki teknik patronluğunda Galatasaray onunla ligde 28 galibiyet, 6 beraberlik 8 yenilgi almıştı. Rijkaard'ın 23 galibiyet, 7 beraberlik, 12 yenilgi karnesinden iyi. Hagi'nin fazladan bir de Türkiye Kupası var. Galatasaray onun formasını bir ara müzeye kaldırmıştı.
Şimdi aslını sahada kullanacak. Hayırlı olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor