23 Mart 2011 | Çarşamba

Hakeme 3D gözlük

Derbiyi, Digiturk-Sony işbirliğiyle 3D olarak izledik. Stada gitmeye gerek yok, stat sana geliyor, hatta sahanın içinde yer alıyorsun! Tek kusuru rejinin henüz bu yayına hazır olmaması. Ofsayt kamerası yoktu mesela ve iptal edilen iki golün sağlamasını Lig TV'deki tekrarlardan yapabildik ancak.
Gösterim için iki ayrı salon ayrılması da ilginçti.
Üst bölümdeki Fenerliler, aşağıdaki koltuklarda yer alan Galatasaraylılar patlamış mısır atarlar diye çekindiler herhalde! Oysa; anlatacak hikayesi olsun diye herhalde, Galatasaraylılarla hınca hınç dolu salonu tercih eden bir Fenerbahçeli, gol sevinçlerini özgürce yaşadı tek başına. İkinci golde kol hareketi yapmasa o bir iki kişinin uyarısı bile olmayacaktı.
Bu bölünmüşlüğün sinema salonlarına sokulması nedense bana sıcak gelmedi.
Tarihe geçen 3D yayınını anlatan Melih Şendil, "Eskiden hakem hata yapınca gözüne gözlük derdik. Şimdi hakemin başlama düdüğü ile birlikte biz gözlüğü giydik" diye espri yaptı ama Fırat Aydınus'a gerçekten gözlük lazımdı.
Hem de üç boyutlusundan.

Arda Turan kaçmak üzere
İki goldeki ofsayt kararı Aleks Taşçıoğlu'nun başarısı. Baros'un nizami golünü iptal etmek ise Aydınus'un başarısızlığı! Eğer o golü verse, derbide rakibini futbol olarak yenen Galatasaray, skor olarak da galip çıkardı sahadan. Neyse.
Galatasaray bunlara alıştı artık. Cem Karaca'nın şarkısındaki gibi, "Toplasam o kayıp puanları, buradan zirveye yol olur"...
Arjantin Maradona'yı, Barcelona Messi'yi, İngilizler Rooney'i, Portekizliler Ronaldo'yu keşfedince, onu daha da parlatıp hak ettiği yere koymak için elinden gelen gayreti gösterdiler.
Biz ise bizim Messi'miz, Ronaldo'muz olan Arda'yı bitirmek için gösteriyoruz aynı gayreti!
Adam 10 numara futbolcu. Üstüne üstlük hayır işlerine koşan, 7'den 70'e herkesin sempati duyduğu, sosyal yönü kuvvetli, "ilişki kirliliği çağı"nda düzenli bir ilişkide ısrar ederek topluma mesajlar veren bir futbolcu. Ve Cimbom bir süperstarını kaçırmak üzere. Bu tip adamlar 10 yılda bir gelir, o da gelirse.
Galatasaray böylesine yetenekli ve de ticari bir figürün yerini kolay kolay dolduramaz. O halde onu kazanmak için adım atmalı...
Yoksa bir Ribery daha kaçacak...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor