Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

06 Ekim 2010 | Çarşamba

Dört dörtlük lider!

Lider Denizlispor'un lakabı biliyorsunuz Horozlar. Bundan mıdır bilinmez yeşil-siyahlılar içeride dışarıda iyi ötüyor doğrusu.
Geçen hafta Altay'a uyguladığı "Dörtlü tarife" yi bu sefer acılı Mersin İdmanyurdu'na uyguladı: 4-2. Güney temsilcisi geçen hafta futbolcusu Mustafa'nın yaşadığı trafik kazası şokunu üzerinden atamayınca kendi evinde güçlü rakibine farklı yenildi. Oysa ilk beş hafta hiç gol yememişlerdi. Lider Denizlispor golcü bir takım. Tecrübeli Youla'nın da takıma katılmasıyla rakiplerine gol yağdırıyorlar. Rakip kalelere tam 16 gol bırakan Ege ekibi, sadece evinde Rizespor'a 1 puan bıraktı, puan kaybı yaşadı.

İlkler...
Lig ilerledikçe ligin heyecan ve kalitesi artıyor. Denizlispor'un liderliği ile geçilen 6. hafta sonunda ligin üstü gibi altı da şekillenmeye başladı. Adanaspor, KSK ve Gaziantep BŞB ilk defa galip gelip 3 puan ile tanışırlarken,5 maç sonunda kalesinde hiç gol görmeyen Mersin İdmanyurdu, Denizlispor'dan bir seferde tam 4 gol gördü. Denizlispor, Erciyesspor ve Rizespor ligde oynadıkları 6 maçta da gol atma başarısı gösteren takımlar olarak dikkat çeken ekipleri. Ligin ilk dört sırasına sıralanan dört takım henüz mağlubiyet almadı. Ligde bu yıl yer alan; Diyarbakırspor, Akhisar ve Tavşanlı takımları henüz galibiyet ile tanışamayan takımlar. İlginç bir istatistik; Diyarbakırspor tam 32 yıldır Boluspor'u Bolu'da yenemiyor.
Yarenler; Giresunspor, Samsunspor maçından sonra Diyarbakırspor maçını da 10 kişiyle tamamladılar.Ligde bu yıl 3. deplasman maçına çıkan Giresunspor, Güngören ve Tavşanlı
Linyitspor
takımları üç maçı da kaybederek deplasmanda sıfır çektiler.

Deplasman fatihleri...

Ligde bu hafta tam 25 gol filelerle buluştu.
Üç ev sahibi takım, dört deplasman takımının galip geldiği 6. hafta sonunda tek berabere sonuçlanan maç Bolu'da oynanan Boluspor-Diyarbakırspor maçı oldu. Lider Denizlispor son üç haftada 9 puan alıp seri galibiyetleri ile dikkatleri çekerken, bir dikkat çeken yönü de 6 maç sonunda rakip filelere gönderdiği tam 16 gol oldu.

İşler Youla'nda!

Ligin Horozu'nun sesi gür çıkıyor. İçeride, dışarıda gol yağdıran Ege Beyi'ni Mersin'de durduramadı. Emin'in maestroluğu, Youla'nın golleri zor maçı kolaya çevirdi: 4-2. Defansta Mustafa'nın yokluğu, forvette Şehmuz'un olmayışı, Kerem'in inanılmaz hatalı goller yemesi MİY takımının aldığı farklı sonuçta etkili sebeplerdi. Mersin taraftarının tam 5 bin Mustafa posteri ile maça çıkması stada gelen 12 bin taraftarı oldukça duygulandırdı.

Nereye Altay?
Lig liderinden 4 gol, lig ikincisi Erciyes'ten 3 gol. Altay kötü günlere yeniden döndü. Üst üste ikinci mağlubiyet İzmir temsilcisini karıştırdı.
İlk dakikalardaki müthiş pozisyonları gole çevirmeyen siyah-beyazlı takım art arda goller yiyip ilk yarıyı 3-0 mağlup kapattı. İkinci yarıda on dakikada iki gol bulup skoru 3-2'ye getirdiler ama sonuç değişmedi. Maç sonrası yaşanan tatsız olaylar, seyircilerin Ercan Ertemçöz'ü istifaya çağırmaları dikkat çeken notlar olarak kayda düştü.

Hoş geldin Adana!
Her iki takımda bu maça kadar kazanamamanın sendromunu yaşıyordu, Adanaspor derin nefes aldı. Ahmet Dursun'un tek golü ile Tavşanlıspor'u yenen turuncu beyazlılar ligde ilk galibiyetlerini aldılar. Mustafa Akçay'ın öğrencileri bırakın galibiyeti ligde gol kaydına bile muvaffak olamadı. Ligin şakası yok, Tavşanlı lige çok kötü başladı.

Hem kupada hem ligde KSK!

Geçen hafta Diyarbakırspor'u deplasmanda yenen Kartalspor kendi evinde sert kayaya çarptı. Karşıyaka ligdeki ilk galibiyetini İstanbul temsilcisi önünde alırken zor günler yaşayan Kemal Kılıç da derin bir oh çekmiş oldu. Kartalspor'u Türkiye Kupası'nda da yenen KSK rakibine rövanş şansını da vermemiş oldu.

Mürvet'ini görmedi!
Son üç maçta 9 puan alan Bolu Beyi Boluspor Diyarbakırspor önünde 1 puanı 90+4'te buldu. Maçı yöneten orta hakem Mürvet Sezer Diyarbakır lehine verdiği penaltı ile tepki çekerken Diyarbakırspor 32 yıl sonra alacağı tarihi galibiyeti son dakikada kaçırmış oldu. Yeşil- kırmızılı takım 6. maçında 3. beraberliği aldı, ligde galibiyeti yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor