Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

13 Kasım 2010 | Cumartesi

Yerli Alex Ferguson!

Adı Abdullah Avcı, 47 yaşında, teknik direktör. Beş yıldır İstanbul BŞB'nin hocası olarak görev yapıyor. Kadir kıymet bilirler belki diye futbola Vefa'da başlayıp Vefa'da bitirenlerden. Fakat futbolun ona antrenörlük olarak (İstanbul BŞB hariç) hiç de vefalı davranmadığını, kadrini bilmediğini görüyoruz. Hoca olarak Türk futbolunun üreten kuşağını temsil ediyor. Genç isimleri, yetiştiren, bulan ve cesaretle sahaya sürende biri. Teknik adamlığa 2000 yılında İstanbulspor'da başladı. Genç hocanın görev aldığı 10 yıllık antrenörlük dönemine birçok başarı sığdırdığını ve aldığı görevlerdeki sebat ve istikrarını görüyoruz. Galatasaray alt yapısında başlayan sorumluluk sonrasında milli takımlarla devam eder. Ciddi başarılar sağlamıştır. Türk futbol tarihinin futbol adına elde edilmiş en büyük başarısının altında onun imzası bulunuyor. 2005 yılında U17 Milli Takımı'nı Avrupa Şampiyonu yapmıştır. Sonrasında aynı takımı Dünya Şampiyonası'nda dünya 4'sü yapar. Süper Lig'de beş yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyespor hocası olarak görev yapıyor. Bu bir rekordur. Yere yatmadığı, amuda kalkmadığı, bir iki maç kazandığında "Biz Türkiye'nin Chelsea'siyiz, Barcelona'sıyız" deme cüretinde bulunmadığı için maalesef görmüyoruz, göstermiyoruz. Nereye kadar, ne zamana kadar!

* * *
heykel traş
SEYİRCİSİZ MAÇ!
Futbolla ilgili duyacağımız tüm kötü haberler bir sezona mı toplanır yahu! Şike davası var, tatil edilen maçlar var, bıçaklanan hoca var. Futbolu bitirmek, sevgiyi tüketmek adına ne ararsan bizde! Dünya, elindeki futbol değerlerini yükseltip daha fazla ürün, daha fazla seyirci hasılatı, en yüksek temaşa keyfini yakalamaya çalışıyor... Biz ne yapıyoruz? Nefreti, holiganlığı, kavgayı sokağa döküyoruz. Ne enteresan ki, boş tribünler, içeri girmeye korkan seyirciler, bu duruma seyirci kalan yöneticiler. Nereye kadar beyler!

* * *
MANİFEST 'O'
HALUK BULGURLU
Ziraat Türkiye Kupası'nda gruplara kalan tek 3. Lig takımı Kırıkhanspor. Sarı-lacivertli takım, ilk maçında Bursaspor ile Bursa'da berabere kaldı, dikkatleri üstüne çekti. Türkiye Kırıkhanspor'u, aldığı sonuçları konuşuyor. Şimdi hoca olarak Ali Beykoz kardeşimiz var başlarında. Fakat bu takımı o gruplara bıraktıran, başarı gösteren bir futbol emektarına, sevgili Haluk Bulgurlu hocaya bir teşekkür dahi edilmemiş. Emeğe, başarıya, duruşa saygı lütfen!

* * *
E-SÖYLÜYORUM
KARŞIYAKA NEREYE?
Geçtiğimiz haftalarda 98. yılını kutlayan Karşıyaka'da güzellikler değil çirkinlikler ön planda. Her nedense saha içi sonuçları yerine saha dışı olaylarıyla gündeme geliyor ki bu iyi bir durum olmasa gerek. Türkiye Kupası'nda pupa yelken gidiyorlar fakat ligde gidişat pek iyi değil. Yeşil-kırmızılı takım bu hafta İzmir'de ilk defa galip geldi, 3 puan aldı ama yaşananlar tam bir felaket. Protokol da Samsunspor başkanı dövüldü! Böyle bir ev sahipliği olur mu? Yarın siz de gideceksiniz aynı takımlara, dostken niye düşman olasınız!

* * *
TEB-RİK
Tüm okurlarımın, ülkemizin ve de İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, sağlık ve esenlikler içinde nice bayramlara ulaşmanızı diliyorum."

* * *
MERCEK
HATAYSPOR
Adı Ramazan Silin, Türk futbolunun isimsiz kahramanı. Hep zorda olan takımlara, son sıralara talip olan bir hoca. Daha önceden biliyoruz, Kars'ı 3. Lig'den aldı, 2. Lig'in en üstlerine taşıdı. Geçtiğimiz sezon dipteki Ankara Demir'de destanlar yazdı. İkinci yarının en başarılı hocasıydı. Önüne geleni yendi. Kesin düşecek denilen bu takım onunla lige tutundu. Bu sezon Hatay'a geldiğinde ligin en altındaydı takımı. Son 6 maçında 16 puan aldı. Niye konuşmuyorsun deyince , cevabı hazır: " Takımım konuşuyorya, bana gerek yok!"

* * *
ŞEREF TRİBÜNÜ
CÜNEYT ÇAKIR
Onu bu satırlarda çok eleştirdim, yine eleştiririm. Amma, velakin! Şimdi övgüyü hak etti. Çünkü Edirne dışından alkış aldı. Boynuz kulağı geçti, aferin. Babasından aldığı düdüğü babasının alkışladığı yere taşıdı. Hemen her hafta idam sehpalarına bir hakemi taşıyan bizler yeri geldiğinde övgüyü de esirgememeli. Yolun açık olsun Cüneyt Çakır. Başarınla kimlere yol açtığını bir bilsen!

* * *
fark ettim
TANER OTLAK (BALIKESİR)
Aydın 23-09-1986 doğumlu, ailesi Trabzon kökenli. 1.76 boyunda, 71 kilogram ağırlığında. 4 kardeşli ailenin ikinci çocuğu olarak futbola Aydınspor altyapısında başladı. Sırasıyla ASAŞ, Muğlaspor, İskenderun ve Balıkesirspor formalarını giydi. Sağ bek mevkiinde görev yapıyor. Tam bir görev adamı. İyi ortaları, müthiş taç atışlarıyla mevkisinin 2. Lig'lerdeki en iyilerinden.

* * *
BB0
BUNLARI BİLMESENİZ DE OLUR
Street&Smith's Sports araştırma şirketinin 2005 yılında Amerika'daki spor endüstrisi üzerine yaptığı araştırmada tam 213 milyar dolarlık bir rakama ulaştığını, bu rakamın ABD'deki otomotiv sektörünün iki katı, Hollywood sinema sektörünün de tam 7 katı büyüklüğünde olduğunu
bilmeseniz de olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor