Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

19 Kasım 2010 | Cuma

Atmaca tutmaca

Lider Denizlispor zorlu Samsun deplasmanında 1 puana razı olunca ligdeki takipçisi de değişmiş oldu. Şimdi ikinci sırada dış sahada Kartalspor'u 1-0 yenen Rizespor var. İlk 6 sıra içinde yer alıp da evinde tek galip gelen takım Boluspor oldu. Erciyes, Tavşanlı'dan sadece 1 puan çıkarabildi. Zirve yarışında yer alan Ordu, Adana'da 3-1'lik skorla dağılırken, Gaziantep BŞB'de Bolu'da 7 hafta sonra mağlubiyetle tanıştı. Beraberlik abonesi Kartal'ın deplasmanda 1-0 ile geçen Rize kuşkusuz haftanın en kârlı takımı konumunda. Ümit Kayıhan'ın talebeleri takipte oldukları rakiplerinin ikişer, üçer puanları art arda kaybetmeleriyle bir anda kendilerini liderin ensesinde, ikinci sırada buldular ve taraftarlarına en güzel bayram hediyesini vermiş oldular. Geçen yılın aksine bu sezon enteresan sonuçlar alan bordo-beyazlı Kartal evinde hiç galip gelemedi.

Sevinenler, üzülenler
Ligin 12 haftasında 17 gol filelere giderken golsüz maç olmadı. Haftanın en dikkat çeken sonucu, yeni hocası Osman Özdemir ile ilk maçına çıkan Adanaspor'un zirve takipçisi Orduspor'u Adana'da 3-1 yenmesi oldu. Turuncu-beyazlılara hoca olan Osman Özdemir geçen sezon başında da Orduspor'un hocalığını yapmıştı.

4 kırmızı kart, 3 kaçan penaltı
Ligin 12. haftasında hakemler tam 4 defa kırmızı kartına davranırken, hükmettikleri 3 penaltıyı ise oyuncuların gole çeviremediklerini gördük.

Serdar durdu, Gazi durdu!

Ligde fırtına estiren Gaziantep BŞB'nin, öyle bir ismi var ki adeta kilit konumunda. O gol atarsa seviniyor, o durursa duruyorlar. Adı Serdar Deliktaş. Ligde 8 golü olan 23 yaşındaki süper yetenek son iki maçında gol atamıyor, takımı tekliyor. Geçen hafta Kartal, bu hafta Bolu maçında sıkı markaja alınan isim gol kaydına muvaffak olamadı.

Horoz'un 1 puan sevinci!

Yenilgisiz lider Denizlispor rakiplerinin puan ve puanlar kaybettiği haftada eline geçen fırsatı kullanamadı. Samsunspor'un baştan sona atak göründüğü bu hafta 1 puana razı olan yeşil-siyahlılarda son iki deplasmanda gol ve golcü sıkıntısı göze battı. Evinde 3. beraberliği alan kırmızı-beyazlı takım 11 maçta aldığı 17 puan ile sıralamada kendisine 7. sırada yer buldu.

Hoş geldin Bolubeyi

Hatırlarsanız Boluspor için 'krizi buzdolabına koydular' demiştik. Güngören'i yendiler, derin "Oh" çektiler; son 6 haftada 5 galibiyet 1 beraberlik alan sükseli Gaziantep BŞB'yi de 1-0 yenip 2'de 2 yaptılar ve uçuşa geçtiler.

Adanaspor kafa tuttu

Geçen yılın diş kıran takımı Adanaspor bu yıl oldukça istikrarsız sonuçlar alıyor. Geçen hafta savruk futbolla Erciyes karşısında dağılan takım gitmiş, Osman Özdemir ile bambaşka bir takım hüviyetine giren takım olmuşlardı. Orduspor'u maç boyunca kendi sahasına hapseden takım, 3 gol attı bir o kadarını da kaçırdı. Orduspor ise fırsat haftasını iyi değerlendiremedi ve iki haftada 3 sıra kaydı, 5. sıraya kadar geriledi.

Akigo'yu Şeytan çarptı!
İçeride son iki haftada 6 puan alan Akhisar tam 7 haftadır 3 puan hasretinde olan Mersin ile Mersin'de karşılaştı. Golcü Şehmuz'un bir de penaltıyı kullanamadığı maçta zor da olsa 2-1 galip gelen kırmızı lacivertli takım adeta "Şeytan'ın bacağını kırdı!" Genç hakem Hüseyin Sabancı da herkese hakemlik dersi verdi.

90+5'te bile Burak'madı!
Ev sahibi Altay, 90+5'te 3 puan alıp müthiş bir sevinç yaşarken rakibi Giresunspor 90+'larda çektiği acıları hiçbir dakikalarda çekmedi. Altay'ın Burak ile bir de penaltı atışından yaralanamadığı maçta 3 puanı 90+5'te yine Burak'ın attığı gol ile aldı. Giresunspor hem moral hem de puan olarak perişan durumda.

Yeşil KSK, kırmızı Diyar!
Diyarbakırspor-KSK maçında gülen taraf Karşıyaka oldu. Tam üç sezon sonra rakibini yenen KSK üst üste iki maçından 6 puan aldı ve 8. sıraya kadar yükseldi. Ev sahibinde değişen bir şey yok... Hoca değişti, yönetim ne zaman değişmeyi düşünüyor acaba?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor