Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

20 Kasım 2010 | Cumartesi

Konyalı Poljak

Şunu çok iyi biliyoruz ki bu haber, bu gündem yoğunluğunda çok fazla önem arz etmezdi. Malum, sayfalarımız az, takım sayısı fazla, gündem de çok yoğun. "Yapılan nedir ki?" diyorsunuz değil mi, kısaca anlatalım: Konyaspor kulübü geçen yılki golcüsü Branimir Poljak'ı acı bir trafik kazasında fiziki anlamda kaybetti. Genç isim, felç olduğu için futbolu noktalamak zorunda kaldı. Yeşilbeyazlılar önce 1. Lig şampiyonluk kupası ile onu onurlandırdılar, Norveç'te ziyaret ettiler. Geçtiğimiz haftada büyük bir kadirşinaslık örneği daha gösterip takım otobüsünün üstüne komple Poljak'ın resimlerini işlettirdiler. Bu basit bir düşünce, ülkemizde çokça görülen de bir durum değil maalesef. Sıcağı sıcağına acır, konuşur ve de unuturuz. Konyaspor'un bu jestini bir güzel başlangıç, ahde vefanın gösterilmesi açısından anlamlı buldum, buraya taşıdım. "Siz Poljak'ı, biz de sizi hiç unutmayalım."

* * *
heykel traş
MALATYASPOR
İnanılır gibi değil. Bir futbol çınarı göz göre göre tarihe karışıyor da kimsenin kılı kıpırdamıyor. 2004 yılında ülkemizi UEFA Kupası'nda temsil eden, Süper Lig'de 3. olmayı başaran, 1984'ten 2006'ya kadar bu ligde oynayan bir takım şimdi nasıl yapayalnız bırakılır? Ayıp oluyor beyler. "Vicdanı olan ayağa kalksın, saygısı olan öne çıksın!" Yoksa... Bu utanç hepinize yeter!

* * *
MANİFEST 'O'
ZEKİ YILMAZ (VANSPOR)
Kendisi de zor şartları, aynı sıraları paylaştı, soğuk mesafeleri kat etti okurken. Şimdi Vanspor'un takım kaptanı. Yöresine futbolcu olarak hizmet veriyor. İçinde kalan bir ukdeyi yerine getiriyor bugünlerde. Van'ın Ortanca İlköğretim okulu öğrencileri için "Okumak istiyorum" başlığı ile bir kampanya başlattı. İnanılmaz bir ilgi görüyor. Attığı bir mail ile bizden de katkı istedi. Memnuniyetle dedik. Ne mi istiyor: Okunmuş evde bekleyen kitapları, ansiklopedileri, dergileri ve yazılı ne varsa onları. " Van'ın çocukları, Türkiye'nin umut veren yarınları için. İyi ki varsın Zeki!"

* * *
E -SÖYLÜYORUM
HANGİSİ HEYECANLI?
Bana en çok sorulan soru "Bank Asya 1. Lig'de geçen yıl mı daha heyecanlıydı, bu sezon mu?" oluyor. Geçen yıl 18 takımlıydı 1. Lig, bu yıl 17 takımlı. Sözü rakamlara bırakıyorum." Geçen sezonun ilk 12 haftasında futbolseverler 266 gol izlerken, bu sezon 201 gol izledi. Takımlar aynı haftada geçtiğimiz sezon 83 galibiyet, 50 beraberlik, 83 mağlubiyet alırken, bu sezon 60 galibiyet, 72 beraberlik, 60 mağlubiyet gördüler. Geçen yıl 52 ev sahibi, 31 deplasman takımı galip gelirken 25 tane de berabere biten maç olmuştu. Hangisi daha heyecanlı...

* * *
MERCEK
BALDA İSTİYOR!
Bölgesel Amatör Lig'in kısa adıdır BAL Ligi. Bu sezon başladı. Spor Toto 3. Lig'i anlamlı kılacağı için, şehirler arasında yeni bir heyecan dalgası yaratacağı için, yeni bir futbol pazarı olacağı için önemli. Ligi daha da heyecanlı ve yarışmacı kılmak adına takımların iki önemli isteği var. Birincisi, 3. Lig'lerde uygulanan yaş sınırlamasının burada uygulanmaması; ikinci olarak da BAL Ligi oyuncusuna bir sezonda bir transfer hakkının verilmesinin adaletli bir uygulama olmaması. Bu iki konuda takımlar TFF'den anlayış bekliyorlar. BAL'ın tadı kaçmasın istiyorlar.

* * *
ŞEREF TRİBÜNÜ
CÜNEYT ERSAN
Türkiye'de çok spor spikeri var ama o, Halit Kıvanç duayenin yolundan gidenlerden. Detaya boğmayan anlatımı, kulağı tırmalamayan sesi, oyuncular hakkındaki birikimi ile bir adım önde. Özellikle Alman ligi Bundesliga'nın anlatımında çok başarılı bir isim. Bir dönem gazetemizde spor yazarlığı da yaptı. 40 yaşında, meslekte 18. yılını yaşıyor. Cüneyt Ersan diyorum, noktalıyorum!

* * *
KIRMIZI KART
Hey gidi Sarıyer! 70. yılını kutlayan takım tarihinin en kötü sezonu ile karşı karşıya. Süper Lig'de bir dönem o korku salan takım gitmiş; yerini endişenin aldığı bir 11 ile sahada. Yaşar'lı, Sercan'lı, Cengiz'li, Selçuk'lu, Rıdvan'lı, Çelebiç'li, Hayri'li takım korku salıyordu. Şimdi Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'un en siyah yerinde Sarıyer adı var. 18 takımlı grupta 17. sıradalar. Cengiz Kurtoğlu'nun şarkısını takımlarına uyarlayıp, anlatıyorlar. "Küme düşmüş gidiyorsun / Bana veda ediyorsun / Sakın
ağlama diyorsun / Ağlamamak elde mi ki!"

* * *
fark ettim
BANDIRMASPOR
2007'ye kadar kendi ilinde sıradan bir amatör takım düşünün, şimdi küllerinden yeniden doğuyor, koşar adım şampiyonluğa gidiyor olsun.Bandırmaspor gibi mesela.1965'te kurulan takım, 1966-1967'de Türkiye Kupası'nda yarı final oynamayı başarmış, dikkat çekmişti. 'Banbanlar' son üç sezonda müthiş bir başarı gösterdi. Şimdi de 2. Lig'den 1. Lig'e çıkma yolundalar. Taraftar ve yönetim uyumu ile...

* * *
alkışlı "yorum"
GÖZTEPE&ÖZCAN KIZILTAN
Göz Göz Göztepe için sadece Beyaz Grup'un değil, tüm liglerin en renkli, en iddialı, en köklü takımlarından biridir diyebiliriz. Başlarında, geçen yıl Bucaspor'u Süper Lig'e çıkarmış, şampiyonluk tacı olan, başarısı tescilli, adı şampiyonlukla anılan Özcan Kızıltan var. Büyük camiası, kadro zenginliği, güçlü taraftarı ile niye şampiyon olmasınlar ki! "Başkanı İmam, hocası Kızıltan olduktan sonra!"

* * *
HAFTANIN SÖZÜ
Ayakta ölmek, diz üstü yaşamaktan daha iyidir.
George Washington

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor