Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

26 Kasım 2010 | Cuma

Şah ve mat!

Zirvede adeta deprem etkisi yaratan 13. hafta maçları ilginç sonuçlarıyla 1. Lig'i takip eden tüm futbolseverleri şaşırttı.
Bu haftanın bir başka ilginç yönü ise 'ilklerin haftası' olması oldu.
Lider Denizlispor ve takipçilerinden Erciyesspor namağlup unvanlarına bu hafta kaybettiler.
İçeride, dışarıda yenilmeyen Denizlispor; içeride dışarıda kazanamayan Diyarbakırspor'a kaybetti. Diyarbakırspor bu maçta ilk 3 puanını deplasmanda aldı. Erciyesspor ilk yenilgisini Samsunspor'dan alırken, Orduspor büyük bir sürprize imza attı, kendi sahasında Tavşanlı Linyitspor'a yenildi. Adanaspor ve Mersin ligde ilk deplasman galibiyetlerini aldılar. İlk 6 takım içinde tek kazanan takım ise Rizespor oldu. Denizlispor, Erciyesspor, Orduspor, Boluspor mağlup olurken, Gaziantep BŞB'nin de maçı yoktu. Akhisar son 4 maçından üçünü kazandı ve yükselişini sürdürdü.

İniş ve çıkış!
Ligde son haftalara yaklaşıyoruz. Lider içeride ilk mağlubiyetini aldı, yenilgiyle tanıştı.
Deplasmanda oynadığı Adanaspor ve Samsunspor maçlarında şansıyla mağlubiyetlerden kurtulan yeşil-siyahlılar, Diyarbakırspor maçında o kadar şanslı değillerdi. Bu mağlubiyetle Rizespor puanları eşitledi, liderin hemen arkasında. Rizespor son Boluspor galibiyeti ile iki haftada 6 puan kazanan takım. İki hafta önce 5. sırada yer alan yeşil-mavili takım şimdi maç fazlası ve averajla ikinci sırada yer alıyor. Erciyes, Ordu, Bolu, Gaziantep BŞB takımları düşüş yaşarken; Karşıyaka, Rizespor, Adanaspor, Mersin çıkışta olan ekiplerdi. Karşıyaka son üç maçını, Rizespor, Adana ve Mersin son iki maçını kazandı.

Deplasman sevinci
Ligin 13. haftası tam bir deplasman takımları haftası oldu. 19 golün kaydedildiği haftada 6 maçı deplasman takımları, 2 maçı ev sahipleri kazandı.
Bu hafta ligde berabere biten maç olmadı.

Rize'de çifte bayram Çaykur
Rizespor, Boluspor
maçında pes etmedi, kazandı. Son haftaların moralli takımı Boluspor'un ilk yarısını önde bitirdiği maçın ikinci yarısında tam bir 'Rizespor resitali' vardı.
Pes etmedi, azmetti ve taraftarının da büyük desteği ile kazandılar. Mithat ve Clemente ile ikinci yarıda iki gol atan Rizespor şehrine çifte bayram sevinci yaşatmış oldu. Rizespor 7 maçta topladığı 17 puan ile iç sahanın en çok kazanan takımı. Bolu ise deplasmanda aldığı iki mağlubiyeti de Karadeniz takımlarından aldı. Önce Giresunspor'a yenilmişlerdi, şimdi Rizespor'a kaybettiler.

Diyarbakırspor ilk defa...
Denizlispor
'da galibiyet serisi sona erdi. Diyarbakırspor ligin en büyük sürprizini yaptı ve lideri kendi evinde yendi. Güneydoğu takımında yeni hoca Engin Korukır ile yükselen morali, neticesinde iyi sonuçları görüyoruz sanki. Giresun deplasmanında 1 puan alıp işe başlayan tecrübeli hoca Karşıyaka'ya kaybetmesine rağmen iyi oyunları ile umudunu korudu.
Hafta içi telefonda görüştüğümüzde, "Denizlispor'u Denizli'de yenip çıkışa geçeceğiz" demişti." Önce kendisini, sonra takımını motive ediyor herhalde" diye değerlendirmiştim.
Yendi, haklı çıktı. Tebrik ediyorum.

Karadeniz fatihi Tavşanlı
Bu haftanın en büyük sürprizine imza atan bir başka takım da Mustafa Akçay'ın talebeleri Tavşanlı Linyitspor oldu. Orduspor'a kendi evinde büyük şok yaşatan Tavşanlı'nın, Karadeniz takımlarına karşı aldığı iyi sonuçlar dikkat çekici. Giresunspor ve Orduspor'u deplasmanda yendiler, Samsunspor ile iç sahada berabere kaldılar. Tavşanlı 3 deplasman galibiyetini alırken ev sahibi Orduspor evinde ilk defa mağlup oldu.

Samsunspor zoru başardı
Samsunspor,
bu hafta yenilgisiz zirve takipçisi Kayseri Erciyesspor'u, Kayseri'de yendi, rakibine ilk yenilgiyi tattırdı ve sıralamada 4. sıraya çıktı. 5. hafta kendi evinde aldığı 1-0'lık Boluspor mağlubiyetinden beri oynadığı, biri erteleme karşılaşması olan 7 maçtan 4 galibiyet, 3 beraberlik alan ve hiç yenilmeyen Samsun kısıtlı kadrosuyla yükselişini sürdürdü. Erciyes ise enteresan sonuçlar alarak herkesi şaşırtmaya devam ediyor. Kendi evinde oynadığı 7. maçında 9. puanını kaybetti. Sürpriz kayıpları olmasa durumu çok daha iyi olabilirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor