Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

03 Şubat 2011 | Perşembe

Adam markası!

DAVİD Rıcho "5 Gerçeği Kabulle Gelen" kitabında hayatı aynen şu cümlelerle ifade etmiş: "Hayatın gerçeklerinden biri de acı çekmek dahil, her şeyin bir bedeli olduğudur. Acı çekmek, gelişmenin her aşamasında ve her eşiğinde, büyümek için gerekli bir malzemedir sanki." Sıradan bir ifade gibi gözükse de çok anlamlı. Neden mi? Bu cümleleri geçen hafta okurken, yani maçtan önce Aykut Kocaman ile tasavvur etmiş, anlamını onunla yakınlaştırmıştım. Aklıma onun halet-i ruhiyesi, saçlarına birden düşen aklar gelmişti. Ne enteresan ki şimdi aynı cümleler Şenol Güneş için çok anlamlı. Mana dolu oldu.
Kazanırken bakın yüzüne, hep kaybedeni oynamıştı.
Kaybederken ise kazananlardan oldu. "İlk eli uzatan, ilk adımı atan hep o oldu. Haksızlığa uğrarken hiç suçladı mı etrafı; hayır."
Kötü olduğunu bildiği halde, hakem için "Haklı, doğru, iyi" diyebilmesi ise adamlıkta eriştiği puan farkı ve de adamlık farklılığının eriştiği yüceliği.
Bakmayın büyüdükçe küçülmesine, adamlık markası hep lider, hep 10 numara!
Güneş gibi bir gün doğabilirsin amma güneşe varmak kolay değil.

* * *
heykel traş
Kayserispor /Taraftar
KAYSERİSPOR'UN
gıpta edilen kurumsallaşması hemen her takımın hayallerini süslüyor. Avrupai bir stat, mükemmel ötesi tesisler, kimseye borcu olmayan bir yönetim, sahada rakiplerini alt eden bir takım... Tüm bunlar Türkiye ölçeğinde çok önemli bir durum. Anadolu takımından beklenmeyen büyük transferleri gerçekleştiriyorlar, saha sonuçları da buna endeksli olarak çok iyi. Son üç-dört sezonda üst sıraları zorlamaları da buna en iyi gösterge. Gel gelelim bu iyi takımın eksik olan tek şeyi o güzelim stada gelmeyen taraftarları. Yani un var, şeker var; en önemli tadı olan taraftarı yok.

* * *
kırmızı kart
ŞANLIURFASPOR
HER yıl çokça transferler yapıp şampiyonluğu hedefliyorlar... Oluyor mu? Olmuyor... Sık sık hoca değişikliğine gidip, kadro revizyonu yapıyorlar. Başarı geliyor mu, gelmiyor. Hâlâ denenmiş başarısız metotlardan bıkmadılar; bunu da anlamak mümkün değil. Yıllar ve tecrübeler de bize gösterdi ki, hoca ve oyuncu istikrarını sağlayamayan ekiplerde başarı olmaz. Şanlıurfa'nın özlemi var; Şanlıurfaspor hep başarıyı istiyor.
Büyük stat, büyük hedef, büyük beklentiler başarısızlığı da büyük gösteriyor.
Onlara denenmiş ve başarılı olmuş tek bir reçete öneriyorum: İstikrar transfer etmeliler!
Bir de onu deneyin!

* * *
E- SÖYLÜYORUM
Neden hep Rumen ligi Hagi?
GALATASARAY'a gelen oyuncuların kariyerine lafımız yok. Başarılı olmalarını da isteriz. Enteresan olan şey, Hagi'nin Galatasaray adına aldığı isimlerin niçin Romanya Ligi'nden tercih edildiği! Büyük usta Hıncal Uluç da uyarmıştı oysa! "Hagi, sen sen ol Romanya Ligi'nden oyuncu getirme, hakkında bir sürü dedikodu türetilir, güven yitirirsin; adın da komisyoncuya çıkar; benden uyarması" diye. Dinlemedi. Verilen paralar çok yüksek, menajerleri de Becali, oyuncular da Rumen olunca, "Hagi kendi ülkesinin ligi olduğu için fazla mı duygusal davranıyor acaba!" lafları ediliyor....

* * *
BUNLARI BİLMESENİZ DE OLUR
2006 yılında Romanya Birinci Lig takımlarından UT Arad'ın oyuncusu olan Marius Cioara'nın 4. Lig'de bir takıma 15 kilo et karşılığı transfer olduğunu bilmeseniz de olur...

* * *
ŞEREF TRİBÜNÜ
ÖMER ONAN
(F.BAHÇE ÜLKER)
BASKETBOL ifadesinin geçtiği her yerde adının önüne bir saygı ifadesi düşmemiz gereken ender sporculardan biridir. Amatör basketbolumuzun gerçek profesyonellerinden. Fenerbahçe Ülker ve A Milli Basketbol Takımı'nın en önemli oyuncularından... 105 defa milli formayı giydi... Ülkemiz adına önemli başarıları yaşatmış ve yaşamış bir isim. Tam bir kupa koleksiyoncusu, kariyer şampiyonu. 1996'da Koraç Kupası, Beko Basketbol Ligi'nde 10 şampiyonluk, milli takımla 2001'de Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda final, 2010'da ise Dünya Basketbol Şampiyonası'nda final oynadı.

* * *
fark ettim
KENAN ERSÖZ (Mersin)
ONU izlerken maçtan kopuyorsunuz. Ben Kenan'ım demesine gerek de yok, bakınca o diyorsunuz. Çabuk adam geçmesi ve hızı ile Rıdvan'a, tekniği ile Sergen'e benzeyen özel bir futbol stili var. Futbola Alataspor takımında başladı. İlk hocası Memiş Eker. 1.70 boyunda ve 62 kilogram ağırlığında. Kendi takımında gösterdiği performansla önce Mersin İdmanyurdu A2'ye geldi, sonra da Mersin İdmanyurdu'nda Nurullah Sağlam'ın dikkatini çekmeyi başardı. Bu sezon filelere gönderdiği 17 gol ise onun gelecek yıllardaki adresini de gösteriyor.
Şeytan Kenan geliyor; golüyle, golleriyle...

* * *
alkışlı "yorum"
TAVŞANLI LİNYİTSPOR

BU yılın Bank Asya 1. Lig'de başarısıyla en dikkat çeken takımı kuşkusuz Tavşanlı Linyitspor! Ege'nin bu şirin ilçesi; mütevazı bütçesi, başarılı takımları ile saha içinde ve saha dışında iyi bir sınav veriyor. Haklı olarak şehri de takımıyla gurur duyuyor. Sezon başında "Ligde kalalım yeter!" deniliyor, kendilerine mütevazı bir yer arıyorlardı. Şimdi o takım artık sahalarda rakiplerine korku salıyor, kök söktürüyor. İlk 6 hafta bırakın puan almayı, gol bile atamamışlardı. Son 8 haftalık seyir müthiş. Bir yerlere, "Kömürle Tavşanlı yazın, kırmızı ile altını kalınca çizin" diyorum. Bizden hatırlatması.

* * *
...HAFTANIN SÖZÜ...
"BAŞKALARININ YOLUNDA YÜRÜYENLER
AYAK İZİ BIRAKAMAZLAR." (BRAUNON)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor