Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

13 Mart 2011 | Pazar

12'den vurdu

Samsunspor ve Tavşanlı Linyitspor'a Bank Asya 1. Lig'de bize süper kalite bir maç izlettikleri için teşekkür ediyorum.
Tabii bu filmin yönetmeni olan teknik adamlara da teşekkür borcumuz var. Öyle ki maçı ülkemizin futbolunu bilmeyen, azıcık futboldan anlayan birine izletsek ve "Bu takımlar bizim hangi ligden?" desek, hiç tereddüt etmeden "Süper, süper, süper!" diye cevap verirdi.
Sıralamaya yakışır bir futbol vardı sahada.
Samsunspor savruk atak, Tavşanlı'da kapalı defans yapmadı. Ev sahibinin tüm atak kombinasyonları bilinçli, şuurlu ve akıl doluydu.
Kalede Ahmet Şahin, defansında Kemal, Ersin, pas dağıtmada ve gole gitmede Hakan Bayraktar, Turgay; gollerde Ufuk, Agbetu ve Zenke sanki yıllardır aynı formülle deney yapan, başarı gösteren mucitler gibiydi.

Kırılma anları 60 ve 63'te...
Maçın ilk yarısında direnç gösteren Tavşanlı Linyitspor, 12 maç süren yenilmezlik serisinin rahatlığı ile "Kaybetmem!" dedi ama usta ayakları gününde değildi.
İkinci yarıya Samsunspor sanki 1-0 değil de 3-0 öndeymiş gibi rahat ve atak başladı. Bunun sebebi de Zenke ve Agbetu'nun ruh ikizi olmasında saklı sanki. Atağa beraber çıkan, gole birlikte refleks gösteren iki siyahi oyuncu gördükleri kartlarda da birlikte tepki verdiler.
Maçın kırılma anı ise 60 ve 63. dakikada saklıydı. Maçın gizli kahramanı Samsunlu Adem Alkaşi'nin Ufuk'a attırdığı nefis gol ve sonrasında Emrah Dağ'ın 63. dakikada gördüğü kırmızı kart Tavşanlı'nın işini zorlaştırdı.
Maçın üç golü Zenke'nin Davut'u bir feyk ile geçip tam 50 metre sürmesinden sonra geldi.
Sonuçta Samsunspor kazanmayı ve maç fazlasıyla da olsa zirveye çıkmayı hak etti.
Yanisi; Tavşanlı tam 12 hafta sonra yenildi, Samsun 12'den vurup lider oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor