Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

24 Mart 2011 | Perşembe

Heyecanın keyfini sürün

Türk futbolu özlenen heyecana bu sezon kavuştu. Spor Toto Süper Lig'den tutun da Bank Asya 1. Lig, Spor Toto 2. Lig, Spor Toto 3. Lig, hepsi kıyasıya bir yarış içinde. Keyifli bir futbol sezonu yaşayan Türkiye futbol ateşiyle yanıyor. Süper Lig'in o bilinen durumu yanında, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig'lerde de kora-kor mücadeleler söz konusu. 1. Lig'de tam 9 takım üstte, 7 takım da altta yarışıyor. İlk iki veya ilk altı içinde kimler olacak, ligden kimler düşecek bugünden tahmin yapmak mümkün değil. Hemen her hafta sonu yeni bir lideri sayfalarımıza yazıyoruz. Denizlispor, Orduspor, Rizespor, Boluspor derken son lider Samsunspor oldu yeniden. Sadece Bank Asya 1. Lig'de değil, Spor Toto 2. Lig Kırmızı ve Beyaz Grup'larda da benzer bir çekişme var. Elazığspor ve Göztepe şimdilik yarışın en önündeki iki takım. Spor Toto 3. Lig'lerde; 1.Grup'ta Hatay, Ünye, Bayrampaşa, Tepecik ve Nilüferspor; 2. Grup'ta Kırklareli ile Afyonspor; 3. Grup'ta Gaziaosmanpaşa ve Beylerbeyi'nin yarışı sezon sonuna kadar sürecek.
Heyecanın keyfini sürün...

* * *
heykel traş
Tebrikler Vakıfbank
Futbolun bizleri teslim aldığı şu günlerde voleybolda büyük bir başarı yaşadık. Voleybolun en büyük kupası olan Şampiyonlar Ligi Kupası'nı İstanbul'daki Final Four maçları sonunda Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom takımımız kazandı.
Takımı, sponsorları ve voleybola gönül vermiş tüm destekçilerini canı gönülden tebrik ediyoruz.
Bir Türk takımının en büyük voleybol kupasını ülkemize kazandırması kadar, bu başarıyı kendi öz kaynakları ile kazanması Türk voleybolu, voleybol geleceği için ayrı bir sevinç kaynağı. Devam Vakıfbank, güneş doğdu bir kere...

* * *
kırmızı kart
Diyarbakırspor
ŞU
boş tribün fotoğrafı geçen hafta Diyarbakır Atatürk Stadı'nda oynanan Diyarbakırspor-Adanaspor maçında çekildi. Diyarbakırspor'un genel durumuyla ilgili çok şey anlatıyor sanırım. Görüntüde sadece gelmeyen taraftar değil, koca bir şehrin takımına sırtını dönmesi, ilgisizliği, kafasından silmişliği apaçık gözüküyor. Puan durumunda olan sahipsizlik, yalnızlık Atatürk Stadı'na böyle yansımış. En iyisi biz konuşmayalım, fotoğraf her şeyi anlatıyor zaten.

* * *
şeref tribünü
İbrahim Kızıl
YILLARIN Celal Doğan başkanından bayrağı devralınca İbrahim Kızıl için ciddi tereddütler, itirazlar olmuştu. Kimi "Gaziantepli değil" dedi, kimi "Tecrübesiz" dedi, kimi "Kulüp yöneticiliği yok" dedi.
Sebebi açıktı; bayrağı devraldığı ismin, o bayrağı çok yukarıda ona emanet etmesi! "Gaziantepspor acemi bir başkanın eline geçti, eski güzel günler hayal mi olacak?" sorularının, cevabı sıralamada saklı.
Sayın Kızıl, hayal edilemeyenleri başardı, şimdi alkışlanıyor. Bu uğurda sadece mesaisini, parasını değil, sağlığını da kulübe bahşetmiş durumda. Helal olsun!

* * *
MERCEK
Adana Demirspor
Türk futbolunun en köklü, en renkli takımlarından Adana Demirspor bu sezon 70. kuruluş yılını kutluyor. Bu çerçevede birçok organizasyon ve kutlama yaptıklarını görüyoruz. Mavilacivertlilere sonsuz başarı temennisiyle birlikte tebriklerimizi gönderiyoruz.
Nice yıllara Mavi Şimşek!

* * *
BUNLARI BİLMESENİZ DE OLUR!
İspanyollar'ın dünyaca ünlü takımı Real Madrid'in kulübe ait telefonlarının kazandıkları her kupa sonrası değiştirildiğini, en son kulübe ait telefonun İspanya ülke kodundan sonra 311709 numaralı telefon olduğunu bilmeseniz de olur.

* * *
E 'söylüyorum'
Olimpiyat da geliyor
Türkiye adım adım olimpiyatlara hazırlanıyor, hazırlatılıyor.
İspatı diyorsanız, her şey yaptıklarımız ve yapacaklarımız şampiyonalarda saklı.
Önce Basketbol Erkekler Dünya Şampiyonası ve Erzurum Üniversiad Kış Olimpiyatları gerçekleşti.
Başarıyla yaptığımız tescillenince, sırasıyla Mersin Akdeniz Oyunları, U20 Futbol Dünya Kupası ve 2014 Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası ülkemize verildi.
Tüm dünya ekonomik sıkıntılar ile boğuşup bu tür organizasyonlardan uzak dururken Türkiye gurur duyacağımız şekilde ortaya çıktı, "İstiyorum" dedi.
Tüm dünya Türkiye'yi konuşuyor. "Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur" derler. Olimpiyatların gelişi, başarılı işlerimizden, alınan şampiyonlardan, aldığımız övgülerden belli...

* * *
fark ettim
Mehmet Yiğit (Ş.Urfaspor)
YİĞİT
ailesinin 6 çocuğundan biri Mehmet. 24.06.1991 Gaziantep doğumlu. 180 boyunda, 75 kilogram.
Futbola A.Kadir Arslan hocanın talebesi olarak Gaziantepspor altyapısında başlamış. Şanlıurfaspor onun ilk profesyonel olduğu takımı. Sağ bek, stoper, orta saha hiç fark etmiyor, çok yönlü bir oyuncu diyebiliriz onun için. 1 kez Genç Milli Takım kampına da davet almış. Kora-kor mücadele yapısı, hırsı mevkisinin tüm zorluğuna rağmen sakinliği onun en büyük artıları. Biz Şanlıurfaspor formasıyla tanıttık Mehmet Yiğit'i ama siz ileride hangi forma ile göreceksiniz, beklemek lazım...

* * *
alkışlı 'yorum'
Sevda Şireci (Çankırı Bld)
SAYIN Sevda Şireci, elinin hamuruyla erkek işi denilen kulüp başkanlığını başarıyla yapıyor. Sıralamaya bakınca takımı pek iç açıcı yerlerde değil ama bana göre başarılı. Az parayla kurduğu takımla önce kurumsallaşmayı, sonrasında sportif başarıları hedeflemiş. İlin ileri gelenlerini takımları ile bütünleştirmiş, küskünlükleri ortadan kaldırmış. Yapılanlara az şey diyenlerin takımları için çok şey vermeleri gerekmez mi!
Sporun içinde; anne edasıyla müşfik, dürüst kadın elleri çoğalsın istiyoruz.
Spora sevdalı başka başkanlar da olmalı.
Yeni sevdalar, sevdalılar görmeliyiz!

* * *
...HAFTANIN SÖZÜ...
TEHLİKEDE OLANLAR BACAKLARIYLA DÜŞÜNÜRLER. (BİERCE)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor