Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

26 Mart 2011 | Cumartesi

Samsunspor geliyor

Türkiye' de futbol futbol olalı böyle bir yarış, böyle bir heyecan görmedi inanın. Daha önce "Türkiye'ye mahsus bir durum, bize özgü bir lig heyecanı yaşıyoruz" derken, Bank Asya 1. Lig şimdi tüm Avrupa'nın dikkatini yönelttiği, pür dikkat takip ettiği bir lig oldu.
Az gol var ama heyecanı en üst raddede. Bu ligin hemen her hafta lider değiştirmesi artık garipsenmiyor. Sebebi şu: Takımlar arasında puan farkı var, kalite farkı yok! İşte Kartalspor bu ifademizin ispatı olarak önümüzde.
Şampiyonluğa oynayan Orduspor, ligde kalma çabasındaki Kartalspor önünde deplasmanda 2-0 önde iken maç sonunda 2-2'ye seviniyor.
Hedefini yitirdi dediğimiz Erciyesspor son 3 haftada uçuşa geçti. Bu hafta da lider Boluspor'u Bolu'da yenen takım son üç maçında 9 puan topladı ve zirveye yaklaştı.

Hüseyin Kalpar farkıyla

Ligin en kaliteli hocalarından Hüseyin Kalpar, liderliğini hem kulübede hem puan durumunda hem de vitrine çıkardığı yeni isimlerle gösteriyor. Sezon başında kimsenin tanımadığı; Adem Alkaşi, Abdülaziz, Zenke, Ufuk ve Dilaver şimdi herkesin dilinde.
Arada çok puan farkı olmasa da rakiplerine karşı Hüseyin Kalpar farkı çok açık.

Maç metre

26. hafta maçlarında denge vardı. 3 ev sahibi takım evinde kazanırken, 3 deplasman takımı da dış sahalardan evine 3 puan götürmeyi başardı.
Bu hafta 2 maç beraberlikle sonuçlandı. 26. haftada 15 gol atılırkan Bank Asya 1. Lig'in toplam istatistiğinde ise tam 427 gol filelere gitti.
İç sahada en çok puanı 29 puan toplayan Rizespor elde ederken, deplasmanlarda Denizlispor ve Orduspor 23 puan almayı başardı. Evinde Tavşanlı hiç mağlubiyet almazken, Diyarbakırspor evinde hiç kazanamayan tek takım.

Zirvede kalmak zor
Ligin boyu kısaldıkça maçların üstüne yüklenen anlamlar da artıyor. Sezon başında fikstüre bakıp, takımları karşı karşıya getirseniz maçlara atfedilen anlam bu kadar üst düzey olur muydu? Tabii ki olmazdı! Ligin en üstüne çıkan takımlar sanki hedef tahtası oldular.
Uzun süre lig lideri olan, ilk yarıyı da 1. sırada tamamlayan Denizlispor şimdi hem lig liderinin hem de puan olarak rakiplerinin gerisinde kaldı. 9. sıradalar ve 8 puanla liderin gerisindeler.
Liderlik yapan Rizespor 2., Orduspor 6. sırada.
Fazla geriye gitmeye gerek yok, geçen haftanın lideri Boluspor bu hafta 5. sırada.

Zor haftalar kapıda
Ligde en anlamsız maç oynayan iki yeşil-kırmızılı takım var; Karşıyaka ve Diyarbakırspor. Sezon başında şampiyonluk diye yola koyulan yeşi-kırmızılı Karşıyaka bu hafta kazandığı maçla moral buldu ama puan farkı çok fazla. Diyarbakırspor ise düşmeyi garantiledi, prestij maçları oynuyor. Diğer 15 takımın hepsinin çok kritik ve önemli maçlar oynayacağını söylemek müneccimlik olmaz. Lider Samsun (44) ile 9. sıradaki Denizlispor (36) ilk 6 içindeki takım olmak için; 11. sıradaki Altay (26) ile düşme hattındaki 16. sıradaki Giresunspor (22) ligde kalmak adına zor maçlar oynayacaklar.

Her karşılaşma derbi
27. haftanın maç programı aman aman diyeceğimiz maçlarla dolu. En kritik maç Ordu'da oynanacak Orduspor-Boluspor maçı olacak.
Kaybeden takımın zirvede yara alacağı bir maç olacak. Haftanın diğer önemli dikkat çeken maçları ise şunlar: Giresun-Akhisar, Güngören- Kartal, G. Antep BŞB-Mersin.

Pespenbe Erciyes
Erciyesspor
açıldı bir kere. Mersin, Kartal maçlarını kazanan lacivert-siyahlı takım lig lideri Boluspor'u da yenip lige ortak oldu. Kayseri-spor takımı yeni hocası ile 3 maçta 9 puan topladı.Boluspor'un bu hafta çıkacağı Ordu deplasmanı hayati önemde. Mutlak kazanmak zorunda olacak her iki takım da.

Zoraki Mersin

Tam 20 bin taraftarı önünde Güngören karşısına çıkan Mersin İdman Yurdu, rakibini çok zor yendi ve 1 puan farkla 4. sıraya oturdu. Rakip takımın tam 9 kişiyle direndiği maçın tek golünü, oyuna sonradan giren Fatih Şen attı.

Uğur'suz mücadele

Mor Menekşe, Kartal deplasmanında 2 farkı koruyamadı, 1 puana razı oldu. Mehmet ve İbrahim ile 2-0 öne geçen Ordu, Kartalsporlu Önder'i tutamayınca beraberliğe razı oldu. Maçın adamları Önder ile başarılı kurtarışlar yapan kaleci Ziya'ydı. Ordu son 2 haftada tam 5 puanla birlikte hocası Uğur Tütüneker'i de kaybetti

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor