Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

31 Mart 2011 | Perşembe

55 Samsunspor

Çürük temelin üzerine yüksek bina inşa edilmez. Edenler var, sonucunu görüyoruz. İnşaatta da futbolda da yıkım oluyor nihayetinde. Temelsiz bir takıma istediğiniz kadar adı büyük, şanı büyük isimleri alın, aldırın, sonuç belli: Hüsran! Biz size bildiğiniz bu başarısız takımları yazıp, kafanızı ütüleme peşinde değiliz. Bizim mevzumuz sağlam temelli, sağlam takımları, etrafımızda gördüğümüz örnek başarıları yazmak. Samsunspor örneğindeki gibi. 2005-2006 sezonunda düştüğü Süper Lig'e koşar adım geliyorlar. Bu başarı sanıldığı gibi, büyük para, büyük isimlerle elde edilmiş bir başarı değil. Hüseyin Kalpar gibi futbol sevdalısı, başarı derbederi bir hoca, Anadolu'nun alt liglerinden bulduğu genç isimleri 1-2 ağabey ile kaynaştırarak komik paralarla elde etti. Geçen yıl sondan ikinci sırada ve sezon başı hazırlık kampına dahi gidememiş bu takım, bu yıl niye başarılı? Herkes şu yok, bu yok çaresizliğini konuşurken; tüm mesaisini Samsun'a veren bir hocası, hocalarına inanmış bir oyuncu grubu ile tabii ki! Çalıştı, didindi, inandı, inandırdı. Bir lider ne yapabilir sorusunun cevabıdır sıralaması. Bir şehir nasıl inanırın cevabıdır bu başarı. 1. Lig'de başarı ne demek dedim hocaya, "55 puan demek, 55 Süper demek!" diye esprili bir cevap verdi. Samsunspor gerçeğini öğrenmek için 19 Mayıs'ı bekleyin diyor, 55'i arıyor!

* * *
Mercek
Tarsus İdman Yurdu
TARSUS İdman Yurdu, 1923 yılında kurulmuş köklü bir kulüp. Geçen hafta kulüp başkanı İsmail Akdağcık tarafından gönderilen nazik bir davetiye ile 88. yıl kutlamasına çağrıldım. Sarı-lacivertlilerin bu özel davetlerine mazeret beyan ederek katılamadım. Ben de buradan Tarsus İdman Yurdu camiasına tebriklerimi yolluyorum.
Nice yıllara, nice başarılara...

* * *
alkışlı 'yorum'
Erzurum BŞB
BU sezon Erzurum'da futbol kepenk kapattı. Yıllarca profesyonel liglerde oynayan Erzurum maddi imkansızlıklardan maçlarına çıkamadı ve tarih oldu. Futbol aşığı bir kentin futbolsuz kalması acı. Geçtiğimiz hafta Erzurum'dan hüznü sevince çeviren bir mail aldım. Bu sezon oluşturulan Bölgesel Amatör Lig'lerde Erzurum Büyükşehir Belediyespor takımı grubunda maçların tamamlanmasına bir hafta kala rakiplerini geride bırakıp 3. Lig'e çıkmayı garantilemiş. Bir şeyin değeri onu kaybedince anlaşılırmış derler. Adının önünde büyük yazan bu şehrin büyük başarıları da yakalaması gerekir diyor,
Erzurum BŞB'ye "Hoş geldiniz" diyorum.

* * *

şeref tribünü
Metin Altınay
O, Güngören Belediyespor'un geçen yılki şampiyonluğunda, bu yılki direnişinde en büyük pay sahibi. Yıllarca Gençlerbirliği forması giydi, seyircisiz takımın futbolcusuydu, seyircisiz takımın hocası oldu. Geç keşfedildi, çok seviliyor. Takımında oynayan da yedek kalanda hocasının kendisine adaletli davrandığından emin. "Kulübedeki Beyefendi" diyorlar ifade edenler. Fazlasıyla hak ediyor... Kulübeye geç geldin ama uzun ömürlü ol hocam!

* * *
E 'söylüyorum'
Arel ödülleri 4. yaşında
Dört yıllık bir üniversitenin böyle nüfuz edeceğini, büyüyeceğini, ufkunu genişleteceğini biri bize anlatsa inanmazdık.
Çok kaliteli bir öğretim yuvası, üniversite kazandı ülkemiz. AREL Üniversitesi'nde emeği olan hemen herkesi tebrik etmek lazım.
Ülkemizin bu eğitim yuvası, öğrenim kurumu; çehresi, kampüslerı ve sosyal aktivitelerinin yanında, kuruluşundan bugüne verdiği ödülleri ile de ayrı bir özel öneme sahip.
Anlaşıldı, 11 Nisan 2011'de Büyükçekmece Ana Bina'da olacağız.
Hem üniversitenin, hem ödülün nasıl büyüdüğünü görmek için.
Aynı çizgide nice yıllara
AREL...

* * *
fark ettim
Hüseyin Düz (Adıyaman)
1.80 boyunda, 70 kilogram ağırlığında. 19 Ocak 1988 doğumlu. Futbola İhsan Yalkın hocanın ellerinde, Kanalgücü amatör takımında başladı. İlk profesyonelliği şimdiki takımı Adıyaman. Forvet, forvet arkası; sağ ve sol kanatlarda oynama özellikleri olan, her iki ayağını da çok iyi kullanabilen bir oyuncu. Bu sezon 1'i Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere tam 17 maçta görev aldı. Son haftalarda takımının çıkışıyla oda çıkış gösterdi. Bakmayın soyadının Düz, takımının Adıyamanspor olduğuna; futboluyla hemen her yerde oynar.

* * *
heykel traş
Çanakkale Dardanel
SÜPER Lig'de bir takım düşünün ki kadrosunda Dardanelspor'un havasını teneffüs etmemiş bir oyuncusu olmuyor olsun. Süper Lig'i, Bank Asya 1. Lig'i derken şimdi Spor Toto 2. Lig'i de kaybetmek üzereler. Grubunda diplerde yer almasına rağmen, bir çok takımın aksine yazılmamış anayasası var bu takımın. "Dardanelspor hep temiz futbolun, iyi futbolun ve araştıran, üreten futbolun adresi olmak ister." Beni ligden düşen her takım çok üzer üzmeye de, Dardanel'e ayrıca ağlarım!

* * *
BUNLARI BİLMESENİZ DE OLUR
Fransa'nın Lyon takımı teknik direktörü Puel'in 2009 yılında takımı 6. sıraya kadar gerileyince, bir grup taraftarın hocalarını internet üzerinden 1 euro karşılığında satışa çıkardıklarını bilmeseniz de olur...

* * *
...HAFTANIN SÖZÜ...
''KÜÇÜK ŞEYLERE GEREĞİNDEN ÇOK ÖNEM VERENLER, nELİNDEN BÜYÜK İŞ GELMEYENLERDİR.'' (EFLATUN)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor