Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

08 Şubat 2014 | Cumartesi

Zirvede tek başına

23.hafta 22 golle kapandı.
Açılışını Mersin İdman Yurdu-Manisaspor maçıyla yaptığımız haftayı, Ankaraspor evinde Tavşanlı Linyitspor'u 2-0 yenerek kapattı.
Sıralamanın lideri yine Ankaraspor!
Takipçisi İstanbul BB ise Şanlıurfa'da 87.dakikaya kadar 1-0 mağlup götürdüğü maçta Mehmet Batdal'ın golü ile 1-1 berabere kaldı ve yenilmediğine sevindi.
Haftanın önemli iki maçında, Mersin İdman Yurdu Manisaspor'u, Balıkesirspor da son haftaların formda takımı Adana Demirspor'u aynı skorla 1-0 mağlup etti.

Ev sahipleri haftası
Bu hafta tam bir ev sahipleri haftası yaşadık. 7 takım evinde oynadığı maçları kazanırken, dış sahada kazanan olmadı.
2 maç ise berabere sonuçlandı.
Trabzon'da tam 6 gol vardı.
1461 Trabzon-Boluspor karşılaşması 3-3 berabere bitti.
Lider Ankaraspor'un müthiş serisi sürüyor. Mavi-beyazlı takım tam 13 haftadır içeridedışarıda yenilmiyor.
Ligde, Fethiyespor 9 maç sonra kaybetti, Adanaspor 10 hafta sonra kazandı. Adanaspor-
K.Maraş maçında Adanaspor lehine çalınan 2 penaltıyı da Tiago gol yapmayı başardı. Tiago ligde 8 gol atarken bunlardan 5'i penaltılardan geldi. Hakemler 23. haftada 5 penaltıya hükmetti, 4'ü gol oldu. Kaçan tek penaltı ise Mersinli Mahmut Temur'dan geldi.

Ceza kalktı
TFF Disiplin Kurulu Şanlıurfaspor'a önce seyircisiz oynama cezası verdi. Maç günü tahkim bu cezayı iptal etti ve Şanlıurfaspor-İstanbul BŞB maçı seyirciye açık oynandı.

Golsüz maç yok
Bu haftanın bir diğer dikkat çeken yönü ise ev sahiplerinin kazanmasının yanı sıra golsüz maçın olmaması...
Atılan gollerin dağılımına baktığımızda; 4'ü kafa, 14'ü ayak ve 4'ü de penaltıdan kaydedildi. Hakemlerin 48 sarı kart, 2 kırmızı kart çıkardığı bu hafta, 5 defa da penaltıya hükmettiğini görüyoruz.

Altınordu-A.Gücü yarışı
Seyit Mehmet Özkan'ın Altınordu'su, evinde 20 binlere oynayan Ankaragücü ile kora kor mücadele ediyor. 2. Lig Kırmızı Grup'ta, Altınordu, Ankaragücü ve Alanya arasında inanılmaz bir yarış olacağı gözüküyor.

Hatay koptu geliyor

2. Lig Beyaz Grup'ta lider Hatayspor rakiplerine açık fark yaptı. Öyle ki, ikinci Göztepe ile 6, üçüncü Yeni Malatyaspor ile tam 7 puan fark var.
Geçen yıl play-off kapısından dönen bordo-beyazlılar, bu sezon direkt çıkmak için oldukça iddialı gözüküyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor