07 Haziran 2010 | Pazartesi

Hey yabancı!

Futbol Federasyonu yeni aldığı kararla kulüp takımlarında oynayabilecek yabancı sayısını 10'a (6+4) çıkardı. Bu karar aklıma Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın "başarısız" olunan her sezon sonrası "yabancı sayısı serbest bırakılsın" açıklamasını getirdi.
Fenerbahçe yıllardır yabancı kontenjanını en kötü kullanan takım durumunda. Birkaç iyi yabancı hariç transfer edilen oyuncuların çoğu fos çıktı. Buna bol bol forma sattırarak kulübe büyük paralar kazandıran Roberto Carlos da dahil.
Ne milyon dolarlık emekli ikramiyesi verilerek alınan yıldızlar ne de isimsiz, gelecek vadeden oyuncular ne yazık ki Fenerbahçe markasının Avrupa'da bir yerlere gelmesine yardımcı olamadı.
Çok uzağa gitmeye gerek yok. Son iki sezonda Alex ve Lugano hariç bana faydalı bir oyuncu ismi söyleyebilir misiniz?
Adeta yabancı çöplüğüne dönen Fenerbahçe'de işe yaramaz oyuncular aslanlar gibi paralarını alıyor, takımdan gönderilirken de tazminatlarını!
Transfer sezonunun başlamasına çok az bir süre kaldı. Gazetelerde, televizyonlarda onlarca isim yazılıp çiziliyor.
Sarı-lacivertli yönetimin ve tabii çiçeği burnunda teknik direktör Aykut Kocaman'ın çok dikkatli olmaları gerekiyor.

Avuçlarını yalayacaklar

Uzun maratonda tam performans gösterebilecek, ahlaklı, kelepçeli seks partilerinde boy göstermeyecek oyuncular transfer edilmesi şart!
Kulüpten aldığım duyumlara göre sınırsız yabancı isteyen yönetim, 10 kişilik yabancı kontenjanının tamamını kullanmayacak. İngiltere Futbol Federasyonu'nun ülkelerine gelecek yabancı oyuncular için yüzde 70 milli takımlarda oynama sınırlaması koyduğunu bilmeyen yok. Bizim federasyonunun böyle bir karar veremeyeceği gün gibi aşikar!
Ama Fenerbahçe yönetimi bunu yapabilir.
İnce eleyip sık dokuyarak, kendi ülkesinde milli kariyer yapmış futbolcular transfer edilmelidir.
Yoksa sarı-lacivertli taraftarların boğazlarından keserek Fenerium'lara yatırdığı paralar yine boşa gidecek.
Yabancı kontenjanının 10'a çıkarılmasının bazı yönlerden iyi olduğunu söyleyebilirim. Bir sezon iyi oynayıp, büyük kulüplerden milyon dolarlar isteyen "saman alevi futbolcuların" fiyatları iyice düşecek.
Söz konusu Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş olduğunda rakamları çok yukarılara yükselten kulüp başkanları da artık avuçlarını yalayacaklar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor