18 Şubat 2011 | Cuma

Sadece Quaresma

Türkiye Ligi'nde oyunu karşı alanda oynamaya çalışan Beşiktaş dün akşam daha dengeli, futbolu ikinci bölgede sıkıştırıp sonuca gitmeyi düşünen bir anlayışla başladı. Ernst, Marco, Guti ve onlara destek olan Nobre ile kalabalık bir orta alanla rakibe oyun oynatmamayı düşündü. Rakibin sert ve faullü oyun anlayışı hakemin de derin hoşgörüsü nedeniyle hücumda istenen verimi engelledi. Guti'nin yeterince etkili olamayışı, diğer oyuncuların beceri eksikliği, bunda önemli rol oynadı. Sadece Quaresma ile rakibini test etti. Her türlü atak girişimi Quaresma ile yapıldı. Savunmada adam paylaşımında yapılan bir hata ölü top sonucunda gol getirdi. Ardından harika bir Quaresma golüyle cevap verdik. Nobre'nin indirdiği topa çok güzel vurdu. Daha sonra rakibin attığı üçüncü kornerde ikinci golü yedik. Rakibin becerisinden ziyade ciddi bir hata golüydü. Rakip oyuncuya rahat vurduran Hilbert, vücudunun içinden topun geçmesine izin veren İsmail bu düzeyde bir maça yakışmayan hatalar yaptılar.

Schuster bir şeyler yapmalı

Savunmada ölü top çaresizliği bitmemişti. Yine bir ölü top, rakibin en az 4 oyuncusu bomboş! Biri vurdu, diğerleri top kendisine çarpar ve ofsayt olur korkusuyla toptan kaçarken üçüncü golü yedik. Hücumda sağ kanadı daha etkin kullanma adına yapılan Ernst-Erhan değişikliği savunmanın sağında iyi olan Hilbert'in öne çıkmasıyla savunma sıkıntı yaşamaya başladı. Bütün bu olumsuzluklara rağmen Almeida, Bobo, Quaresma ile ciddi üç gol pozisyonu bulduk. Kalan süreyi umutla beklemek için bunlardan birinin gol olması gerekiyordu ama olmadı. Taraftar Schuster'e en ciddi eleştirisini Necip oyuna girerken yaptı. Aurelio ve Fernandes transferlerinin gereksizliğini Necip'e sevgi gösterisiyle duyurdular. Önemli oyuncuların gelmesinde etkin rolü olan Schuster'in asıl işi olan iyi takım yaratma mkonusunda da bir şeyler yapması gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor