06 Eylül 2010 | Pazartesi

Duvarı yıkmak...

Geçen günlerden birinde Galatasaray Başkanı Sayın Adnan Polat'ın açıklamaları vardı gündemde. Başkandır, elbette ki önemli mevzularda söz söyleyecek.
Söyledi de.
Bu tür konuşmaların satır araları daha önemli. İşte yazılmışların -okunacaklarınbelirlenip söylenenlerin dışında; söyleyenin ağzında yuvarlayarak aktardığı şeyler var ki onlar fikrimizin asıl yansımalarıdır.
Mesela yapılagelen stadyumdan söz etti Polat: "Stadı yapınca Fenerbahçe ile aramızdaki fark kapanacak..." Ezeli rakipten birileri çıkıp; 'Futbol oynamak için stadyum gerekiyor.
Papazın Çayırı'ndaki maçlar çoktan bitti demez mi?' Sonra altyapı çalışmaları için söyledikleriniz: "Altyapıyı sağlamlaştırmak lazım..." Sadece altyapıdan gelen oyuncularla kurduğunuz kadroları hatırlayın.

TARİH YAZAN BİR GERÇEK
Hele bir şey var ki ciğerime işleyen hançer; "2 yıldır çok şanssızlıklar yaşadık, 2 yıl önce yarım sezon stopersiz, geçen yıl da yarım sezon santrforsuz oynadık."
Galatasaray'dan söz ediyoruz, tarih yazan bir gerçekten.
En olumsuz dönemlerinde bile en güçlü saha içi pozisyonların nasıl 'boşa' yazdığını anlatmanızı isterdik özellikle... Mesela neden Nonda'yı sattınız?
Sakat futbolcuların Galatasaray'ın belini büktüğü gerçeğine gelince... Bir sağlık ekibinin 'sağlıklı çalışması ve diri bir ikinci on bir çıkarmak!' bu kadar mı zor? "Transferler için Dünya Kupası'nı bekledik" deyişiniz var bir de...
Turnuva biteli 2 ay oldu... 'Üç günde bir maç yapmak zorluyor bizi!' dediniz. 'Üç günde bir maç tekrarlayıp dipdiri ayakta kalmakla ilgili düşünüş değişikliğini bu memleketin aklına Galatasaray getirmişken söylediniz bunu.
Hem de o 'üç günde bir maç yaparken aldığı sonuçlar ve gösterdiği mücadele azmiyle!' Azimle iten duvarı yıkarmış! Dilerim o azim ve hırs hep gündeminizde olur...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor