02 Ekim 2010 | Cumartesi

Baştan kaybetmek

Maç başlamadan hemen önce sahanın ortasında ısınan Galatasaraylıları izliyorum.
Isınma hareketleri yapıyor gibiler. 'Ortada' oynuyorlar ve topu kaptıran 'genç'in kulağını çekiyor arkadaşları hep birlikte. Çok neşeliler. Neden? Yani bu neşenin nedeni ne? Bilmiyoruım. Geçen haftaki maçın skoru olabilir mi? Hatırlamıyorum bile. O kadar silikler ki neyi hatırlatacakları konusunda bir fikrim yok. Mustafa Sarp Serdar'ın, Serdar ve ikisi koşup Sabri'nin kulağını çekiyorlar. 'Maçı kaybettik' diyorum içimden. Ne var ki 'genç' işte eğleniyorlar diyorsunuz değil mi? Eee şu maçı alsalar da birlikte eğlensek?
Peki böyle ısınmak bir moral motivasyon tekniği olabilir mi? Yıllardır futbolla içiçeyim. İdman teknikleri konusunda da azımsanmayacak bir bilgiye sahibim.
Ne adamlıkta ne sporcuklukta hiçbir yere oturtamadığım bu 'umursamaz' tavırları dolayısıyla da 'Maçı kaybettik!' demiştim. 'Maç, maçtan önce kazanılır!' Ne kadar doğruymuş. Daha baştan kaybedilmiş savaş, söylense bile yarım kalacak bir şarkı gibiydi oynadıkları oyun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor