21 Ekim 2010 | Perşembe

Bursaspor'un ahlakı

Alex Ferguson 166. Şampiyonlar Ligi maçında takımının başında sahaya çıktı. Ertuğrul Sağlam'ın aynı kupada yalnızca birkaç maçlık 'istatistiği' hepimizin malumu. Manchester'in bu kupada oynadığı maç sayısı asap bozucu.
Sadece dün gece kadroda olmayan Rooney'in fiatının 60 milyon pound Bursaspor'un toplam maaliyetinin 54 milyon euro olduğunu bilmek de. Yani mebzul miktarda moral bozucu şey yanyana dizilmişti Old Trafford'ta.
M.United sahaya 'yıldızlarından yoksun' bir kadroyla çıkmış.
Sir'ün bu maçı ne kadar 'ciddiye!' aldığı ortada. İlk maç kazasız belasız ve hafif yollu bir antrenman maçı görünümünde geçilecek Türkiye'de Bursa Atatürk Stadı'ndaki maçta hesap kesecekler. O kadar ayan beyan bir anlayışı var ki M.United; kadroda sadece iki usta bırakıp gençlerle 'döşeli' bir isim listesi sunmuşlar FIFA'ya..

Elinden geleni yaptı
Çabaladık ama bu kupanın en yenisi Bursaspor'un yine bu kupanın en eski takımlarından birine karşı yapabileceği tek şey vardı; çok gole izin vermeden ve nam için savaşmak.
Bunun için ellerinden ne gerekiyorsa yaptı
Rüyalar Tiyatrosu'nda Timsahlar. Dün geceki premier M.United için zayıftı belki ama Yeşil-beyazlı temsilcimiz için dilerim deneyim hanesine yazılmış bir 'ilk büyük adım' olmuştur. Maç boyunca atığı tek şutun 90. dakikada olduğunu not düşelim.
Ezildi mi Bursaspor? Haşa. İyi miydi? Hayır.
Olabilir miydi? Elbette ki; ama üç kat daha hızlanarak...
Peki onlardan aşağı kalır yanları çok mu?
Fizikte ve taktikte belki ama rakip arkadaşı sakatlandığı anda topu dışarı atmayan ve bu yüzden kendi tribünlerinden bile tepki alan Nani'den daha ahlaklı olduğu kesin...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor