17 Mart 2011 | Perşembe

Göndere bayrak çekmek

G.Saray bu karşılaşmaya sadece bir maç olarak bakar, F.Bahçe ise bir hayat memat meselesi olarak. İşte bu ana ve saate kadar Fenerbahçe'nin 'bir karşılaşmanın ötesindeki!' ruh hali maçı maçtan önce kazanır… Daha önce G.Saray'ın bu maçlara ilişkin 'edinilmiş çaresizlik!' tespitimin gerekçesi bu. Bir müsabakanın sınırlarını ve yüzyılı aşan 'bu kapışmanın farkında olan tarafla bu kapışmayı aşılması gereken bir maç!' olarak görenlerin 'maçı!
O yüzden kazanan hep F.Bahçe oldu bu zamana kadar. Yani bir şey var ki derbiyi iyi oynayan değil 'kazanmayı bir maçın verili koşullarının ötesine taşıyan!' kazandı.
G.Saray son on yıldır ilk defa bu halde işte. İşte bu yüzden bu kapışmanın galibi G.Saray olacak. Aydın ve Pino'nun Ankaragücü maçında Hagi'nin orta sahaya o talihsiz dokunuşuna kadarki bölüme kadar neler yaptıklarını hatırlatmak isterim size? Aydın gönderilmek istenebilir ama bu takımda oynayacak oyuncuyum dedi her haliyle. Pino? Onun sakatlanmadan gücünü toparlayarak oynamaya ihtiyacı var ve istim üzerinde.

Kaptan dümende
Arda
gemisinin dümeninde olacak bunca zamandan sonra. Sadece kenarları iyi kullanması bile sarı-kırmızılı ekip için kazanç olacak.
F.Bahçe'de Emre'nin olmayışı bir handikap mı? Bir gerçek; orta sahada en iyi isim oydu son maça kadar. Yine de 'Keşke oynasaydı!' diyesim geliyor. Keşke o her yanı birden tutuşan tekme sonrası agresifliğini gösterseydi oynayıp da...
Gazetelerde 'G.Saray nasıl biter'in hesaplarıönerileri var... Boy boy grafikler Cimbom'un nasıl tükeneceğini anlatıyor bir gayret sarı-lacivert bir dille. Bunun geçen yıllara nazaran özellikle bu maç için endişe taşıyanların hezeyanı olduğunu düşünüyorum… Her şey yeni G.Saray için. Kaptanı bile! Zemin ve taraftar? Onlar başka bir yazının konusu doğrudan.
Maç bittiğinde en çok konuşulanlar onlar olacak çünkü; Göndere bayrak çekenler

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor