22 Mart 2011 | Salı

En zor A.Gücü maçı

İlk beş biterken sadece Ankaralılar oynadı topla. Bursaspor biraz 'baskı yemenin şaşkınlığını' yaşadı... Bütün maç boyunca baskılamak ve top kaybında geri dönüp alanı savunmak üzerine kurulu bir taktik anlayışla mücadele ediyor başkent ekibi. Sıkı ve diriler... Timsahlar alabildiğine sakinler yine de topu kendilerinde tutacak ve ayağa oynayarak 'çıkacaklar!' Ancak orta sahadaki kapışmanın galibi sürekli başkentliler. Bursaspor bunun sıkıntısını yaşadı durdu... Sarı-lacivertlilerin Rajnoch'uyla Bursaspor'un Miller'ı Timsahlar'ın kaptanı Ömer Erdoğan'la başkentin golcüsü 1.90'lık Bednar'ının sıkı mücadelesini izledik ilk yarı boyunca… Ankara ekibi rakibin topu kaptığı yerde 'çoğalarak baskı' kurmaya çalıştı ve bunda da büyük oranda başarılı oldu.
İkinci yarı orta sahayı etkisiz İnsua'nın yerine oyuna giren Ergiç'le kontrol altına aldı ilerideki Miller'ın yalnızlığına da Batalla'nın yerine Altidore'u alarak son verdi Ertuğrul Sağlam.

İç sahada zorlandılar
İşte o andan itibaren yeşil-beyazlıların etkinliği giderek arttı. Ancak mücadelesi sıkı ama gol pozisyonu az bir maç çıktı ortaya.
İkinci yarı iki takımın oyuncuları taktik anlayıştan çok 'bireysel kapışmaların' grafiğini çizdi durdu.
Ankaragücü'nde Sapara, Gabriç etkisiz, Bursaspor'da oyuna sonradan giren Altidore ve Sercan yetersizdiler.
İki Anadolu ekibinin bu zaman kadarki kapışmalarında Bursaspor artıda ama Timsahlar son yılların en zor Ankaragücü maçını oynadı Atatürk Stadı'nda… Maç öncesi Bursaspor teknik direktörü olarak takımının başında 100. maçına çıkan Ertuğrul Sağlam'ın adının Galatasaray'a transferiyle anılmaya başladıktan sonrasına gönderme yapan 'ahde vefa' pankartları asılıydı tribünlerde; 'Yeni 100'lerle değil nice 100'lere…'' Maç bittiğinde 26. haftanın dünkü sıralamasında herkes yine yerli yerinde kalmıştı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor