28 Ağustos 2011 | Pazar

Bana 10'u bulun

Bu alt-üst oluşun, ya da zorlu sürecin sonunda bir ışık göreceksek o da yaşadığı sarsıntının ardından en erken toparlanan Galatasaray olacak. İçeriden önemli isimlerin "imlediği" gibi en iyi transfer olarak Fatih Terim'i en başa yazmak gerekecek.
Her alt-üst oluş kendi dinamikleri üzerinde yaşadığı kurumları zorlar.
İşin içinden çıkabilmenin ilk koşulu ileri hedeflerden şaşmamak olmalı. Galatasaray bu dirayeti bu bulanıklıkta göstermiş olarak yürüyüşüne devam ediyor.
Sonra belki Selçuk, Melo, Elmander ve diğer "yeni katılımcıları" anımsayabiliriz...
Ancak o zorlu R. Madrid maçının ardından görünen gerçek teknik-taktik açıdan ışığın biraz uzakta olduğu. En yeni isimlerle yineyeni yeniden yapan sarı-kırmızılılar derin moralle geçilen Liverpool maçının ardından "oyunu" bir sanat gösterisine çeviren Beyazlar (R. Madrid) karşısında yine iki "derin harekete" teslim oldular. Hazırlık maçları sahici müsabakaların provası ise... Ve bizim bu maçları önemsememiz gerekiyor ise...

AKİL ADAM ARIYORUZ
Sizce de Liverpool maçının ardından yine aynı iç daraltıcı görünümden emareler yok muydu Bernabeu'da? Doğrudan söyleyelim; Takıma bir "10" gerekiyor. Sağlam bir "10"luk adam; takımı sahici kimliğine taşıyarak oynatacak akıllı bir krampon... Galatasaray oyunu iki yönlü de oynayabilecek bir "lider" futbolcuyu bulmak zorunda, hem de en kısa zamanda... Önerileri ve transferi düşünülen isimlere bakıyorum.
Çoğu bir tedirginlik vesilesi...
Bu anlamda Sevilla'nın Rakitic'i düşünülebilir mesela. Telaffuz edilecek başka bir isim de Zenit'te problemler yaşayan Danny.
Arsenal'
in Rosicky'si neden olmasın? Marsilya'nın Lucho Gonzalez'ini de bunlara eklemek isterim. Elmander-Baros ikilisinin arkasında da Selçuk-Melo ikilisinin önünde de "koşturacak bir derin adama" ihtiyaç var. Ancak bütçe şimdiden fena şişti... Hiçbiri olmadı mı? İyi yönetilen bir Engin Baytar, Fatih Terim'in kafasında işte bunun için vardı zaten...
Son söz yerine; 10'u arıyoruz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor