04 Temmuz 2010 | Pazar

Yeni formalar

Her sezon başlangıcı yeni bir heyecan. Yeni transferler ve yeni formalarla bitmek bilmeyen umutların buluşması. Taraftarlık meşakkatli olduğu kadar renkli bir uğraş. Trabzonspor'un yeni formalarını ilk kez dün gördüm, uzun uzun inceledim. Sanırım taraftar forumlarındaki forma tartışması bu sezon da devam edecek. Zira, Nike ile yapılan anlaşmadan sonra oluşan büyük beklenti hâlâ tam anlamıyla karşılanabilmiş değil. Aslında, Nike'ın kulübe verdiği ilk formalarla kıyaslandığında bu sezonun ürünleri bir-iki adım ileride. Kumaşlar da kısmi kalite artışı, kesimlerde de belli bir düzelme göze çarpıyor. Beş forma da bir şekilde sınıfı geçer ama takdirlik temsilci yok maalesef. Özel ürün olarak tasarlanan gri formadan oğlum Kuzey'e aldım. Trabzonspor'un renkleri zaten erkek giyiminin temel unsurları. Gri renk de aynı alanın başta ögelerinden. Haliyle, kombinasyonda zorluk çekileceğini söylemeyiz. Geçer not alabilecek bu formanın detayları ise yine sıkıntılı. Neyse, ayrıntıya inmeden temel saptamamı söyleyeyim. Nike'ın, bu sezona kadar, bu kumaşlardan, bu yaka malzemesinden, bu dikiş tekniği ile herhangi bir Avrupa kulübüne yaptığı bir formaya rastlamadım. Varsa da gözden kaçırmışsam, hangi renklerde olursa olsun, firma yetkilileri gösterdiği taktirde haklarını teslim ederim.

Ortada üç olasılık var
Burada atlamamamız gereken bir nokta, Trabzonspor yönetimi ile Nike firması arasındaki anlaşmanın ayrıntılarıdır. İki tarafça bugüne kadar açıklanmayan bu sözleşme aslında sorunun hem nedeni hem de çözümüdür. Ortada 3 olasılık vardır: Trabzonspor yönetimi bu kumaş, tasarım ve dikiş kalitesinde formalar talep etmiş olabilir. Firma, bu formaların orijinal ve aktüel Nike ürünü olduğunu ifade ederek tedarik yolunu seçmiş olabilir. Ya da firma kulübün marka değerini, kendi marka değerinin ve Avrupa kulüplerinin marka değeri altında görerek orijinal bedelsiz ürün sağlama sistemini orjinal Nike ürünü ile değil, Nike logolu fason ürünlerle yürüteceğini peşinen kulüp yönetimine bildirmiş ve onlar da çaresiz kabul etmiştir. Niyeyse bana daha muhtemel gelen üçüncü şıkka dayanarak son sözüm şudur. Trabzonspor taraftarı, tasarımı ve kalitesi ne olursa olsun bu ürünlerin satışı konusunda özverisini sürdürmelidir. İkincisi… Yönetimden çok umudum yok ama Şenol Güneş, bu takımı yeniden bir Avrupa markası yapmak, Şampiyonlar Ligi oynatmak için her zamankinin 3 katı çalışmalıdır. Kupalar geldikçe formalar da formacılar da sıraya girecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor