23 Temmuz 2010 | Cuma

Transfer şifreleri

Futbol Against Enemy" ya da ülkemizdeki adıyla "Futbol sadece futbol değildir" kitabıyla, futbol kitaplığını sadece bizde değil tüm dünyada da farklı bir çağa taşıyan Simon Kuper yeni kitabıyla tekrar aramızda. Bu kez spor ekonomisti Stefan Szymanski'nin eşlik ettiği kitabın adı "Futbolun Şifreleri" ya da orijinal ismiyle Soccernomics. Kitabın üçüncü bölümü transfer hatalarına ayrılmış. Çok net bir genelleme var: Çoğu zaman kulüpler yanlış oyuncular alır. Biz Trabzonspor için "Transfer yanlışları yönetimlerden bağımsızdır" derken lokal bir bağımsızlaştırma yapıyorduk, onlar bunu globalleştirmiş. Benim transfer konusundaki görüşüm net: Ayrıntıdır. Elbette verimsiz oyuncular gönderilip yerlerine daha uygunları alınacaktır ve bu çark belli bir hızda sürekli dönecektir. Ancak temel kural ve gereksinim 'iyi bir takım olmaktır'. Bunu başaramayan hiçbir takım diğer başarılara da ulaşamayacaktır.

Doğru saptama önemli
Transfer arayışlarının sürmesi düzeni bozmayacaktır, lakin oyun sistemi ve kurum kimliği bir türlü yerleştirilemez ve buralardaki arayışlar süreklilik arz ederse ciddi sorun var demektir. Yani.... Trabzonspor'un henüz çok etkili bir santrfor alamaması ve arayışın hâlâ sürmesi bir sorun olabilir. Ancak bunun kurumun ve takımın total başarısını etkileme gücü sanıldığı kadar belirgin değildir. Bakınız, "Futbolun Şifreleri" genel görüşün aksine santrforların hep ederlerinden daha pahalı olduğunu ve santrfora fazla para verilmemesini söylüyor. Transfer edilecek oyuncu için 20'li yaşların başlarını işaret ediyor. Yani Trabzonspor yönetimi ve teknik patronu "Bünyemize ve bütçemize uygun oyuncu bulursak alırız" derken aslında doğru bir saptama yapıyor. Tabii ki biz onlardan doğru saptama kadar doğru hamle de bekliyoruz. İyi yönetim denilen şey tam da bu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor