11 Mart 2010 | Perşembe

Apaçık lider...

Süper Lig'in erteleme maçında iki takımın sahaya sürdüğü kadroya baktığımızda bol pozisyonlu bir maç sinyali vardı. Ancak öyle bir ilk yarı izledik ki bütün futbol hevesimizi kursağımızda bıraktı. Ne futbol vardı ortada, ne pozisyon... Gerçi patates tarlasını andıran zeminin iyi futbolu engellediğini kabul edebiliriz ama iki ofansif takımın bu gerekçenin arkasına saklanmaya hakkı olduğunu düşünmüyorum. "Peki, o zaman ilk yarıda iki gol nasıl?" geldi sorusuna da yanıt verelim. Kasımpaşa'nın Keller, Merthan, Koray ve Ergün'den kurulu savunması topu birbirlerine bırakınca, Batalla bu ikramı geri çevirmedi ve ilk gol geldi. Bursasapor ikinci golde bu kadar bile zorlanmadı. Koray, kaleci Murat'a kısa top yaptı ve araya giren Sercan kariyerinin basit gollerinden birini attı. Kasımpaşa savunmasını eleştirirken, orta alanın bu savunmaya yardımda yeterli olmadığını belirtelim. Bu bölgede kilit görev üstlenen Emre Toraman çok kötü bir günündeydi. Yılmaz Vural, Emre-Barış değişikliğini erken yapsa savunmayı daha önce güven altına alabilirdi.

Savunmaya yaslandı

Kasımpaşa'nın pozisyon üretmekte zorlanmasında ise yine orta alandan yeterli destek gelmemesi etkiliydi. Oyunun ikinci yarısında Kasımpaşa'nın biraz daha ofansif görüntü çizmesinde Vural'ın yaptığı değişiklik yanında Ertuğrul Sağlam'ın Batalla-Bekir Ozan değişikliğinin de payı vardı. Bursaspor böylece skoru korumaya yönelik bir düşünce içine girince, savunmaya da yaslandı. Bu durum daha aktif bir Kasımpaşa tablosu ortaya koydu ama ev sahibinin ilk pozisyona 60. dakikada girdiğini söylersek, maçın fotoğrafını ortaya koymuş oluruz. Sonuçta Bursa, Kasımpaşa'nın savunma hatalarını değerlendirerek, 3 puana ulaştı ve bir bakıma gizli değil, apaçık lider olduğunu ilan etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor