19 Ağustos 2010 | Perşembe

Gerilime dikkat!

Antalyaspor maçına bakarak, PAOK maçı yorumu yapmanın yanlış olacağını yazmaya bile gerek yok. Çünkü Avrupa'da durum faklı... Avrupa'da takımlar güç dengesi olarak birbirine çok yaklaştı. Söz gelimi sıradan bir İsviçre köy takımı denilen Young Boys, Fenerbahçe'yi eledikten sonra Tottenham'ı evinde 3-2 yenmeyi başarıyor.
Keza PAOK'un Ajax gibi bir firma takım karşısında yenilmeden Şampiyonlar Ligi elemelerine veda etmesi, sadece bir tesadüfle açıklanamaz.
Bu bağlamda Fenerbahçe'nin PAOK karşısında işinin zor olduğunu yazabiliriz. Bu zorluğun üç temel faktörünü sıralayalım. Bunların başında sakatlıklar ve cezalar geliyor.
Savunmada Lugano-Bilica ikilisinin bozulması, özellikle Avrupa maçlarında kurtarıcı rolü üstlenen Volkan Demirel'in Antalyaspor maçındaki sakatlığı nedeniyle oynamasının şüpheli duruma gelmesi, Stoch ve Dia gibi yeni transferlerin yokluğu kadro kurgusu açısından önemli bir sıkıntı olarak görülüyor.

Milli maçı örnek alın
Bir diğer sorun maçın yüksek gerilim altında oynanacak olması… PAOK taraftarının gerginliği tırmandırma çabası, sakin ve kontrollü bir şekilde göğüslenirse avantaja dönüşebilir.
Tıpkı, 2007'de Atina'da Yunanistan ile oynanan milli maçta sinirlerine hakim olan milli oyuncularımızın 4-1'lik zaferle stattan ayrılması gibi...
Oyunun gerilimi Fenerbahçe'yi önüne katarsa, sorunun büyüyeceğini vurgulamakta yarar var. Burada dikkat etmesi gereken oyuncu Emre Belözoğlu...
Bilica'nın yokluğu ise bir şans diyebiliriz.
Son önemli nokta, pazartesi günü oynanacak Trabzonspor maçı... Gerek teknik direktör Aykut Kocaman, gerekse futbolcuların bu maçı belleklerinde tutması Fenerbahçe'nin performansını olumsuz etkileyecektir.
Sonuç olarak PAOK'un Ajax gibi bir takıma iki maçta 4 gol atması, onların ofansif kalitesinin bir göstergesidir. Ancak 4 gol yemeleri savunmada sıkıntının işaretleri...
Her şeye karşın PAOK'un gücü ve neler yapacağından çok daha önemli olan Fenerbahçe'nin kendi gücünün ne kadarını sahaya koyacağı. Maçın sonucuna tesir edecek nokta işte budur...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor