15 Eylül 2010 | Çarşamba

Takım savunması

Maçın 23. dakikası oynanıyor. Volkan sağ tarafta, ceza sahası içinde her zaman vurduğu yerden ofsaytta bulunan Stepanov'a pas veriyor. En basitinden bu pozisyon bile Bursaspor'un ne kadar stresli ve tecrübesiz olduğunu gösteriyor. Çünkü Volkano pozisyonlarda pası değil, golü düşünen oyuncudur. Tabi farklı yenilgiyi bu kadar basit izah etmek mümkün değil. Rakip Valencia'nın orta alanda Joaquin, Pablo Hernandez, Dominguez ve Costa gibi çabuk oyuncularla oluşturduğu etkinlik karşısında Bursa'da Ergic ve Hüseyinetkisiz kaldı. Çünkü takım savunmasında ciddi bir zafiyet oluştu. İnsuave Nunezsavunmayı en ileriden başlatmayınca sıkıntı büyüdü. Bursaspor savunmada etkisiz olduğu gibi hücumda da yeterli görüntü vermedi. Volkan'ın ilerleyen bölümde oyuna ağırlık koyduğu bölümler saman alevi gibiydi. Buna karşın, Ozan sol kanada işlerlik getiremedi.

Hüseyin tercihi büyük riskti

Orta alandan gerekli destek gelmeyince, Bursaspor en önemli gol pozisyonunu 61.dakikada Sercan-Turgay işbirliğiyle yakaladı. Bu değişiklikler sırasında Ertuğrul Sağlam'ın İnsua veya Ergic yerine Hüseyin'i tercih etmesi ciddi bir riskti. Nitekim değişiklikler Bursaspor'a biraz hareket getirdi ama beraberinde savunma zaaflarının oluşmasına neden oldu. Bunun sonucu Bursaspor, bu düzeyde bir mücadelede yenmeyecek türden golleri kalesinde gördü. Genel bir bakışla Bursaspor'un bu maçı kazanması için geçen yılın sonlarında yakaladığı performansta bir görüntü sergilemesi gerekiyordu. Ancak o, beklentilere yanıt veren bir Bursaspor sahada yoktu. Durum böyle olunca iyi pas yapmayı ezberine alan bir İspanyol takımı karşısında iyi sonuç almak mümkün olamazdı. Sonuçta yeşil-beyazlı ekip, beklentilerin altında kalıp, Şampiyonlar Ligi'ne kötü bir başlangıç yaptı. Bu arada Valencia'da görev yapan Mehmet Topal'ın ön liberoda ki olgun görüntüsü Türk Futbolu adına yüreklere su serpen bir olaydı. Kendisini keyifle seyrettik.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor