20 Eylül 2010 | Pazartesi

Kaçır kaçır ye...

Beşiktaş, önde baskı yaptığında Fenerbahçe'nin topla oynamasına engel olduğu gibi, kontrolü elinde tuttu. Bu görüntüyle başlayan maçta, siyah-beyazlı takım için handikap, savunmanın arkasına atılacak toplardı. Fenerbahçe'deAykut Kocaman planını bu tür toplar üzerine yapmıştı. Kaleci Hakan'ın hatasından gelenNiang'ın golü oyunun tamamen bu çerçevenin içine soktu. Fenerbahçe her savunma arkası toplardan pozisyon üretmeye başladı. İlk yarıda 4 net pozisyon yakalayan Fenerbahçe'de Gökhan, Alex, Dia ve Niang son vuruşları doğru yapsa maç kopabilirdi. Bu yarıda Fenerbahçe, Mehmet Topuz ve Gökhan'la sağ kanadı iyi kullanırken, Ouaresma'ya yapılan ikili sıkıştırmalar Beşiktaş'ın üretkenliğini yok etti. Nihat'ın kanatta etkinlik gösterememesi de Beşiktaş'ın ofansif olarak üretkenliğini azalttı.

Stoch hamlesi yapılmalıydı
Oyunun ikinci yarısında Emre'nin çıkması Fenerbahçe'nin planını bozdu. Beşiktaş orta alanı tamamen eline geçirirken, ikinci topların da hâkimi oldu. Bu bölümde Alex'in sorumluluk üstlenmemesi, topun Fenerbahçe'de kalmasına engel oldu. 2 değişikliğini ilk 40 dakikada yapan Beşiktaş'ta Schuster, son hamleyi Bobo ile yapıp sonuç alırken Kocaman, Alex-Baroni değişikliğiyle oyunu tutma isteğinde başarılı olamadı. Çünkü bir savunmacıyı daha oyuna sürmek, daha geri yaslanmaktı. Oysa diri Stoch etkili olurdu. Sonuçta Fenerbahçe 5-6 net pozisyon kaçırdığı maçta, etkili kurtarışlarıyla öne çıkan Volkan'ın inanılmaz hatası sonucu kazanacağı maçta bir puana razı oldu.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor