01 Şubat 2014 | Cumartesi

PTT 1. Lig'de gol kuraklığı

PTT 1. Lig'de zirve gol açısından hayli kısır bir haftayı geride bıraktık. Sezonun 22. haftasında bir rekor kırıldı ama olumsuz anlamda. Oynanan 9 karşılaşmadan sadece 9 gol sesi çıktı. Geride kalan haftalara bakıldığında, 'gol kuraklığı'nı bariz bir şekilde görebilirsiniz. Haftanın merakla beklenen mücadelesinde birinci Ankaraspor ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşı karşıya geldi. Büyükşehir'in bir penaltı atışından yararlanamadığı mücadele 'golsüz' sonuçlandı. Diğer takımlar da sanki liderlerine uydular!

En karlı takım Manisa
Haftayı kârlı kapatan takım Manisaspor oldu. Sahasında konuk ettiği Adanaspor'u gol kralı Perovic'in sayısıyla 1-0 mağlup eden Ege temsilcisi, Balıkesir'in puan kaybettiği haftayı iyi değerlendirdi. Üst üste ikinci galibiyetini alan Tarzanlar, zirve yarışında önemli bir engeli daha aşmış oldu. Balıkesirspor ise Tekden Denizlispor karşısında beklemediği bir yenilgi aldı. Tam 5 haftalık aradan sonra galibiyete ulaşan yeşil-siyahlılar, hem zirve yarışındaki rakibine darbe indirdi hem de kendisini düşme potasından biraz daha uzaklaştırdı.

Golsüz iki maç daha...
Yazının başında da belirttiğimiz gibi 'gol kuraklığı'na uyum sağlayan diğer takımlar Karşıyaka ve Mersin oldu. Yusuf Şimşek yönetiminde yeniden ayağa kalkan İzmir temsilcisi, sahasında ağırladığı Mersin İdman Yurdu ile 0-0 berabere kaldı. Bir diğer golsüz karşılaşma ise Bolu'da oynandı. Düşme hattından uzaklaşma çabasındaki Yarenler, sahasında ağırladığı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile yenişemedi.

Demir gümbür gümbür
Adana Demirspor'un önlenemez yükselişi ise devam etti. Mustafa Uğur yönetiminde ikinci yarıya mükemmel bir giriş yapan Mavi Şimşekler; Tekden Denizli, Boluspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediye'nin ardından 1461 Trabzon'u da yenerek dörtte dört yapmayı başardı. Adım adım zirveye yaklaşan Güney temsilcisini ve bu ligi yakından tanıyan usta teknik direktör Mustafa Uğur'u tebrik ediyoruz.

Şanlıurfa hayata döndü
Reha Kapsal yönetimindeki Şanlıurfaspor ise dört maçlık yenilgi serisinin ardından galibiyetle tanıştı. Ligin son sırasındaki Kahramanmaraş'ı 2 golle yıkan sarı-yeşilliler, en azından uzaklaştığı zirve yarışına tutunmuş oldu. 22. haftanın bir diğer sürprizcisi ise Tavşanlı Linyitspor oldu. Düşme potasında yer alan Kütahya temsilcisi, aynı Şanlıurfaspor gibi dört maçlık aradan sonra galibiyete ulaştı. Ligde kalma umutlarını sürdürmek için bu galibiyet önemliydi. Bakalım kalan haftalarda neler yapacaklar?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor