18 Şubat 2014 | Salı

Samsun şaha kalktı

PTT 1. Lig'de müthiş heyecan tüm hızıyla devam ediyor, üstelik bugünden itibaren daha da 'hızlandırılmış' haliyle… Ligde zirvede yer alan Ankaraspor, sahasında konuk ettiği Tekden Denizlispor'u Serdar Eylik ve Ragıp'ın golleriyle yenerek evinde üst üste 7. galibiyetini aldı. Başkent ekibi, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un Mersin deplasmanında puan kaybetmesiyle puan farkını da 2'ye yükseltip daha da rahatladı.
Ligde tam 11 maçtır kaybetmeyen Mersin İdman Yurdu, zirveyi yakından ilgilendiren maçta İstanbul Büyükşehir Belediye'den 1 puan almayı başardı. Bu karşılaşmada Güney ekibinde iki gol atan Anıl Karaer yıldızlaştı.
Mersin İdman Yurdu, böyle devam ederse şampiyonluk yarışını sonuna kadar sürdüreceğe benziyor.

Balıkesirspor tek tek
Ligin flaş ekibi Balıkesirspor, merdivenleri 'birer birer' çıkıyor. Son üç maçını 1-0'lık skorlarla kazanan Bal-Kes, tarihinde ilk kez gece maçına çıktı. Kırmızı-beyazlılar, yıldız ismi Muhammet Reis'in penaltı golüyle Gaziantep Büyükşehir Belediye'yi yıktı. Balıkesir, bu galibiyetle şampiyonluk yarışında söz sahibi olduğunu kanıtladı. Orduspor ise hakemin hatalı kararlar verdiği mücadelede sonuncu Kahramanmaraş önünde 2 puan bırakarak yarışta büyük yara aldı.

Alkışlar Samsunspor'a
Bu hafta manşete taşıdığımız Samsunspor'a ayrı bir paragraf açmamız gerekiyor.
Ligin ilk bölümünde orta sıralarda yer alan Samsun, logosundaki ulu önder Atatürk'ün heykeli gibi resmen şaha kalktı. 9 maçtır yenilmeyen Karadeniz ekibi, Boluspor'u 2-0 yenerken ilk 6 yarışında hak ettiği yere geldi.
Samsun'un zafere taşıyan golleri Eldin Adilovic attı.
Bu hafta İzmir ekipleri açısından da kârlı geçti. Karşıyaka, sahasında ağırladığı Manisaspor'u 3-2 yenerek çıkışını sürdürdü. Bucaspor ise evinde ağırladığı Adana Demirspor'u tek golle yıktı.

Ligde iki hoca bıraktı
Haftalar ilerledikçe hoca değişimleri de sürüyor. Bu hafta alınan sonuçların ardından Boluspor'da Besim Durmuş, Adana Demir'de ise Mustafa Uğur görevlerinden ayrıldı. İki takımın de bu sezon ikinci kez faturayı hocalara kesmesi dikkat çekti.
Ligde heyecan ara vermeden devam edecek. Yarın ve Perşembe günü oynanacak 26. hafta maçlarının ardından hemen 27. haftaya geçilecek.
Bu maçlar yarışın gidişatını biraz daha şekillendirecek.
Bizlere de bu heyecanlı serüveni yakından takip etmek düşecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor