06 Mart 2014 | Perşembe

Heyecan doğru çıktı

PTT 1. Lig'de bitime 10 hafta kala heyecan doruğa çıkmış durumda. Bu haftanın en dikkat çeken yönü ilk 7 sıradaki takımlardan İstanbul Büyükşehir Belediyespor haricindeki tüm ekiplerin puan kaybetmesi oldu.
Ligin bir diğer ilgi çeken yönü ise Hüseyin Kalpar yönetimindeki Samsunspor'un 12 maçtır kaybetmemesiydi.
Haftanın genel değerlendirmesine geçecek olursak görüldüğü gibi İstanbul Büyükşehir Belediyespor, haftayı büyük kârla kapattı. Turuncu- mavililer, gol düellosu şeklinde geçen maçı 4-3 aldı.

Ankara dışarıya bakmalı
Lider Ankaraspor ise ilk yarım saatte 3 gol bulduğu mücadelede Gaziantep Büyükşehir Belediye karşısında iki puan kaybetti. Başkent ekibinin, iç sahadaki başarılı skorlarını deplasmanlarda da tekrarlaması şart gibi...
Çünkü diğer takımlar alttan gümbür gümbür geliyor.

Samsun'dan müthiş seri
Ligde müthiş bir çıkış yakalayan Samsunspor ise Balıkesir deplasmanında da kaybetmedi.
Karadeniz ekibinin Boşnak golcüsü Adilovic yine takımına önemli bir katkı sağladı. Dört maçlık galibiyet serisinden sonra puan kaybeden Balıkesir'de ise hakeme tepki vardı. 41'de İsmail Dinler'e gösterilen kırmızı kart Bal-Kes'i kızdırdı. Son haftaların bir başka yükselen ekibi Orduspor ise Fethiye deplasmanında 2-0 geriye düşmesine rağmen 1 puanı kurtardı. Mor-beyazlı takım, yenilmezlik serisini 6 maça çıkardı. Karadeniz ekibinde iki gol atan Anıl yıldızlaştı.

Tavşanlı sahasında kral
Son sıralarda yer alan Tavşanlı Linyitspor, Karşıkaya'yı yenip evinde üst üste dördüncü galibiyetini alarak ligde kalma umutlarını devam ettirdi. Göztepe'den transfer edilen Ali Kuçik, maçın düğümünü çözen isim oldu.

Çukurova'da derbi ateşi
Sonucu merakla beklenen Çukurova derbisinde ligde zor günler geçiren Adanaspor, Adana Demirspor 3-1 yenerek ikinci yarıdaki çıkışını sürdürdü.
Haftanın sürprizini Tekden Denizlispor yaptı. Ege ekibi ligin güçül takımlarından Mersin İdman Yurdu'nu 2 golle yıktı. Horozlar, üst üste üçüncü
galibiyetini alarak ligde kalma şansını daha da yükseltti.

Buca çıkışını sürdürdü
İkinci yarıda yükselişte olan bir diğer ekip Bucaspor ise 1461 Trabzon karşısında zorlansa da 3 puanı almayı bildi. İzmir temsilcisi rakibinin 10 kişi kaldığı maçta Zafer Çevik, Recep Niyaz ve Çağrı ile sonuca gitti.
Ligin beraberlik takımlarından Boluspor ise sahasında Şanlıurfa'ya puan kaptırdı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor