İsmet Tongo

İsmet Tongo

29 Nisan 2010 | Perşembe

Mansimov'a soru: Söz verdin mi?

Günlerdir Beşiktaş camiası heyecan içinde Azeri iş adamı Mubariz Mansimov'un verdiği sözü tutup tutmayacağını bekliyor. Siyahbeyazlı camia bu beklentide A'dan, Z'ye kadar haklıdır. Ayrıca, taraftarların bu sözün gecikmesinden dolayı sessiz bir infial içinde oldukları da gerçektir. Beşiktaşlı olduğu söylenen ve iş adamı İhsan Kalkavan'ın yakın arkadaşı olan Mansimov'u hemen açıklamaya davet ediyorum. Sayın Mubariz Mansimov, "Onu alırım, bunu alırım, o arkadaşım, bu arkadaşım" lafları ile Beşiktaş'ı arkasına alıp Türk futbol dünyasına kolayca girmiştir. Mansimov, eğer Beşiktaş camiasına saygı duyuyorsa şu sorulara cevap versin.
1 - " Beşiktaş'a bir dünya yıldızı alacağım" lafı doğru mudur?
2 - Mansimov, "Beşiktaş'a bir yıldız alacağım" sözü ile kendi reklamını yaptırıp yaptırmadığına açıklık getirmelidir.
3 - Yazılı ve sözlü basında adına çıkan haberlerin doğru olup olmadığını aydınlığa kavuşturmalıdır.
4 - Kendisinin bu transfer yapma isteğini "Beşiktaş'ı ele geçirir" korkusu ile önleyenler mi var? Evet, ortada milyonlarca taraftarın heyecanla beklediği bir transfer söylentisi var. Bu söylenti, hemen sona ermelidir. Şahsen ben bu haberleri okumaktan bıktım. Onun için de kesin olarak açıklanmasını bekliyorum.

* * *
'MARATON'U ARATIYORLAR
Biliyor musunuz, cumartesi, pazar ya da önemli maçlardan sonra hastalığımızın tek ilacı vardı. Onu da elimizden aldılar. Kim, neden bu programı kaldırdı ya da kaldırttı bilemem. Ama yapılanın futbol seyircisi için saygısızlık olduğu gerçek. Şansal Büyüka ile Erman Toroğlu'nun uzun yıllar büyük emekle Maraton'u bugüne taşımaları tebrike layık başarıydı. Ben şahsen bu programın tiryakisi idim. Sadece ben mi? Herkes "Bakalım bu olay için Erman'la Şansal bu gece ne söyleyecekler" deyip akşamı beklerdi. Kimse ne alınsın ne de kızsın. Bu işi en iyi yapan iki kişi Şansal ve Erman'dı. Yerine yapılan programın o seviyeye gelmesi için mucize gerek.

* * *
Emre'ye sahip çıkın
Emre Aşık, tanıdığım en iyi Galatasaraylılardan biridir. Şimdi oynamıyor diye onu sezon sonu göndermek istiyorlarmış. Ayıp ediyorlar. Böyle bir Galatasaraylı gönderilmez. En azından ona altyapıda bir görev verilir.

* * *
Tribünlerin 'Küfür' ayıbı
Beşiktaş İnönü Stadı'nın Avrupa'da ün yapmış taraftarları, Sivas maçında 90 dakika boyunca MHK'ye ve Aziz Yıldırım'a küfür etti. Hem de maça gelen ve 23 Nisan tribünlerindeki 300 ufak yavruların önünde. Ayıp ettiler.

* * *
Suçlu kim?
Bir değil iki suçlu var!

1-UMUT BULUT: Adı Umut ama kendi değil. Nasıl olsun. 40 saniye içinde peş peşe iki sarı kart görüp atılırsa tribünlere nasıl umut dağıtabilir. Büyük umutlarla transfer olan ve gün geçtikçe morali yok olan Umut Bulut kendi değerini bilmezse oynayacağı hiçbir takıma yararlı olamaz.

2-MURAT ŞAHİN: "Ben kaleci değilim ama" diyen Ahmet Çakar'a "O zaman yorum yapma" şeklinde cevap veren Kasımpaşa kalecisi Murat Şahin, yediği hatalı golün çıkışını dünyada hiçbir kalecinin yapmayacağını bilmelidir.

* * *
İyi... Kötü... Çirkin...
Ertuğrul'a bravo

Duruşu, oturuşu ve başarıları Ertuğrul Sağlam'ı bu sezon kesinlikle yılın en başarılı teknik direktörü yapıyor.

Barça'lı Yılmaz
Barcelona'dan tek farkının ne olduğunu çok iyi bilen Yılmaz Vural, bunu düzeltmeliydi. Ona yakışan buydu.

Mecidiyeköy olayları
Galatasaray-Bursa maçı sonrası çıkan olaylar üzücüydü. Biz yazmaktan bıktık, onlar yapmaktan bıkmadı.

* * *
Trafik lambası
Sevgiye saygı

Kewell, kendisine gösterilen sevgiye layık olamadı. Onun için oynamaması herkesi memnun eder.

Nobre yok oldu
Üç kupada 27 maç oynadı ve sadece 3 gol attı. Adı golcüye çıkmış bir futbolcu ya vardır ya da yoktur.

Aykut ve İvankov
Bu haftanın en güzel maçının iki kalecisi Aykut ve İvankov'u herkes ayakta alkışladı. Bravo.

* * *
Bir Portre
Tabata ne yapmalı?

Beşiktaş'a uzun yıllar tartışılacak müthiş bir parayla geldi. Doğru dürüst oynamadı. Herkes onun parası ile ilgilendi, futboluna bakan olmadı. Brezilyalı futbolcu seneye de yedek kulübesinde oturacaksa, bugünden "Sepet koluna herkes yoluna" olmalıdır. Bu olayın çözümü budur.

* * *
Sercan tepkisi haklıdır
Elinde Sercan gibi bir yıldız varsa ve o en lüzumlu günlerinde doğru dürüst oynamazsa elbette taraftar tepkisi ile karşılaşır. Umarım Sercan son iki maçında yeteneklerini konuşturur.

* * *
Dedi ve Kodu
Valencia acaba küme düşer mi?
Hakkı Yalçın güzel bir şey yazmış: Güiza, "Valencia'ya Mehmet Topal'ı alın" demiş. Yanına da Selçuk Şahin'i önermiş. Kim tutar Valencia'yı. 2. Lig yolculuğunda." - Çok güldüm Hakkı... Haklısın kimse tutamaz Valecia'yı.

Aman Valim sizi İstanbul'a bekleriz
Mardin Valisi Hasan Duruer, 39 takımın katıldığı masa tenisi turnuvasının finalinin ilk setinde "İşim var gideceğim" diyerek oyunu kesip Arçelik takımına şampiyonluk kupası verdi. Bayındırlık takımı ise ikincilik kupasını aldı. Maç bitince Bayındırlık takımı şampiyon oldu, kupalar el değişti. - Bu yapılan tören dünyada bir ilktir. Sayın Valim, sizi İstanbul'a da bekleriz. Burada şampiyon ilan edeceğiniz çok takım var.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor