İsmet Tongo

İsmet Tongo

29 Aralık 2010 | Çarşamba

Transfer borsası

Ara transfer gelmeden bir sürü isim ortalığı kapladı. Fenerbahçe akıllı gidiyor.
1 veya 2 adam alacakmış. O kadroya da bu yakışır. Beşiktaş yine bir sürü futbolcuyu transfer etti. Yabancı sayısı ise 14 oldu. 10'dan fazlası yasak.
Sorun şimdi başlayacak. Kime git dersen "Olmaz" diyecek arkadan da ekleyecek: "Paramı ver de gideyim." Yeni gelenlerden yalnız biri oynayacak, diğerleri tribünden seyredecek.
Sanırım en pahalı seyirci de bunlar olacak.
Trabzonspor, iki futbolcuyu hedeflemiş.
İyi futbolcusu, iyi kadrosu var. Bana kalsa o kadroyu bozmamak lazım.
Gelelim Avrupa fatihi Galatasaray'a. Şu anda perişan vaziyetteki Cimbom, 4 adamla anlaşmış. Kesin söylenen bu. Merak ediyorum, bu adamlar geçmiş yıllardaki gibi inşallah rehabilitasyon merkezine gelmiyorlardır.
Sakat olanı biz oynatırız diye adam alırlarsa, bu işin sonu faciadır.
Lütfen fikstürün ilk 10 haftadaki maçlarına bakın. Geçen defa bu konudaki son yazıda Galatasaray puan alamazsa düşme hattına girer demiştim. Şimdi yine iddia ediyorum; önümüzdeki bu 10 maçtan 25 puan çıkartamazsa Cimbom düşme hattının göbeğinde herkese el sallar.

Ağır ceza verilmeli

Yeni stat çok güzel. Ama takım kötüyse bu güzellik sadece fotoğraflarda ve biblolarda kalır. Galatasaray'ın mecbur olduğu tek şey Türkiye Kupası'nı almaktır.
Alınacak futbolcular, eğer bu kupayı alamayacak çapta değilse kimse boşuna zahmet edip onları İstanbul'a getirmesin.
Bir kaleci kesinlikle şart. Bir orta saha, onların önüne bir oyuncu ve bir de ciddi bir santrfor alınırsa Galatasaray toparlanır.
Ayrıca Baros'un iki senedir uyguladığı bir devre sakatlanıp oynamamak, ikinci devre ise ağırdan alıp imkan dahilinde gol atmak potansiyeli de sona ermeli.
Son birkaç sözümde Florya'daki olay ile ilgili.
Bu tarihe geçecek kadar büyük bir olaydır.
Hangi takım olması önemli değildir. Ama bunu yapan takım kesinlikle eğer başkalarının taraftarları bu olaya karışmamışsa en az iki yıl liglerden mahrum edilmelidir.
Bu arada havada uçarak tekme atan G.Saray'ın 10 numarasına gereken ağır cezayı verin.
O utanmaz adam kendini futbolcu değil herhalde karateci sandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor