İsmet Tongo

İsmet Tongo

03 Ocak 2011 | Pazartesi

Konumuz transfer

Galatasaray tarihin en kötü günlerini sezonun ilk yarsında yaşadı. Puan cetvelindeki yeri, aldığı puan, utanılacak averajı ile milyonlarca taraftarını perişan etti.
Bu halin tek sebebi, iki yıldan fazladır yapılan hatalı transferler ile ve teknik direktörler seçimi idi. Medyaya bakıyorum, ara transferde alınacak aday futbolcuların sayısı oldukça kalabalık. Mevsim başında defalarca şunu yazdık. Galatasaray'a üç futbolcu lazım. Bir kaleci, bir orta saha bir de Baros'la beraber savaşacak santrfor.
İki Adnan oralı bile olmadı. Üstelik ilkokul birinci sınıfta öğrencilere hece yoluyla ders veren öğretmenler gibi cevap verdiler: "Al-ma-ya-cağız!" Eğer o üç futbolcuyu alsalardı, inanın bana Galatasaray kesinlikle ilk üç içinde olacaktı. Şimdi kimlerin alınacağını bilmiyorum. AncakNecati'nin ismi santrfor da "Çok şanslı" olarak geçiyor.
Ben çok şaşırdım. Büyüklerimizin güzel bir sözü vardır: "Gönderdiğin adamı geri almayacaksın."
Bu yüzden Galatasaray'daki futbol patronlarına sormak isterim. Necati'yi neden yolladınız, neden geri almak istiyorsunuz?
Yaptığınız iş normal mi?

İkinci yarıdaki tehlike
Gene ısrar ediyorum. Galatasaray'a bir kaleci, bir orta saha ve bir de sırtında 9 numara yazan santrfor lazım. Baros'un yolu belli. 2 yıldır ilk devrede sakatlıktan oturuyor. 2. yarıda ise gol atıyor ama gene de sakatlıkla kol kola yaşıyor. Galatasaray'ın transferleri ile uğraşanlara 2. yarı maçlarını bir hatırlatayım. Cimbom ikinci yarıdaki 17 maçın 8 tanesini deplasmanda oynayacak.
İşte o takımlar. Bursaspor, Gaziantepspor, Belediyespor, Ankaragücü, Antalyaspor, Manisaspor, Beşiktaş, Gençlerbirliği.
Herkesin heyecanla beklediği TT Arena'da yapılacak maçlar ise şöyle: Sivasspor, Eskişehirspor, Bucaspor, Karabükspor, Fenerbahçe, Trabzonspor, Kayserispor, Kasımpaşa, Konyaspor. Meraklısı eline kağıt kalem alsın, Galatasaray'ın kaç puan alacağını tahmini olarak hesaplasın.
İnanıyorum ki o da bizim gibi ikinci yarıdaki tehlikeyi kolayca görür.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor