Güvenç Kurtar

Güvenç Kurtar

26 Ocak 2012 | Perşembe

Marka değeri ayaklar altında

Futbolun marka değerini artıralım diye hep bas bas bağırıyoruz.
Dünkü maçı izlerken içim burkuldu. Allah aşkına futbolumuzun içine düştüğü duruma bakın! Marka değerimiz ayaklar altında. Bu güne kadar futbolumuzu yöneten zihniyetler antrenör ve futbolcuları sinek ikili gibi görmeye devam ettikleri müddetçe marka değerimizi artıramayız.
Galatasaray maçı başlamadan skorun farklı olacağını herkes tahmin ediyordu. Çünkü sahada büyük sıkıntılarla boğuşan, yoklukla savaşan bir Ankaragücü var. Allah aşkına kaç kişi bu futboldan zevk alarak izlemiştir? Bu sadece Ankara halkının ve Ankaragücü'nün sorunu değil. Bu Türk futbolunun sıkıntısı.

YOK OLUP GİDECEK
Maçtan önce Ankaragücülü futbolcuların yüzlerine baktığımda gittikçe eriyip tükenen insanın ruh halini gördüm. Buna sebep kim? Kurallar ve yasalar!
FIFA kuralları deniyor, bir türlü uygulanmıyor. Kocaelispor, Diyarbakırspor, amatöre düşen Aydınspor, Malatyaspor hepsi Ankaragücü'nün yaşadığı sıkıntıları yaşadı. Ankaragücü de bunlar gibi yok olup gidecek. Gençlerle büyük bir mücadele veriyorlar.
Alkışlamak lazım.
Bu durumlara sebep bugüne kadar çıkmayan kulüpler yasası, UEFA kriterlerine uymama ve buna göz yumanlar, Ankaragücü'nü bu hale getirdi.
Maça dönersek; söyleyecek çok fazla bir şey yok. Burada maçın yorumunu yapmak yanlış olur. Galatasaray yedek futbolcularını sahaya sürdü. Görünen o ki Galatasaray'da oynamayan futbolcular da hazır durumda.
Maça Ankaragücü açısından bakarsak onlar da tecrübe kazanmış oldu. Hepsi bu kadar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor