Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

06 Mart 2012 | Salı

Cefakar mücadele

Galatasaray cefa çekerek gittiği Sivas'ta sefa yaptı. Takipçilerinin," Sivas'ın soğuğunda donup kalır" diye umut ettiği geceyi üst düzeyde futbolla ısıttı; attığı 4 golle de zirve ışığını yanık tuttu.
Bu sezon geride kalan 29 haftada Sivasspor'dan 6 puan alan tek takım Galatasaray oldu.
Soğuk havaya "Nerelisin?" diye sormuşlar. "Erzurum'da doğdum ama Sivas'ta oturuyorum" yanıtını vermiş. Eskişehir'de buzlu zemine, Bursa'da da soğuk havaya teslim olan Galatasaraylı futbolcular, ayın uzaydan çekilen fotoğraflardaki yüzeyine benzeyen krateri bol zeminde," Sivas kraterinde" önce ayakta durmayı başardılar.
Ardından en büyük özellikleri olan"Ayağa isabetli pas" organizasyonunu olabildiğince uyguladılar.

HEPİMİZ BİRİMİZ İÇİN
Galatasaray, bu sezon en ağır saha koşullarında farklı kazanırken takım halinde bir rekora da imza attı. Ujfalusi'nin golle tanışmasından sonra Galatasaray'ın bu sezon transfer ettiği bütün yeni oyuncular kaleci Muslera hariç gol atmış oldu.
Galatasaraylı oyuncuların Sivas'ta ortaya koyduğu kişilikli mücadele bir "Takımdaşlık" felsefesinin ürünüdür.
Takım içindeki arkadaşlık ilişkilerinin üst düzeyde olması sahaya "Birimiz hepimiz için, hepimiz birimiz için" anlayışının yansımasını sağladı.
Genelde yıldız futbolcular bu tür zeminlerde bırakın koşmayı, topa ayağını sokmaz.
Melo, Riera, Ujfalusi, Elmander başta yerli futbolcularla birlikte sakatlanma korkusunu akıllarına bile getirmeden cefakarca oynadılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor