10 Kasım 2011 | Perşembe

Ateşle imtihan

Türk futbolu ateşle imtihanından başarıyla çıkabilecek mi? Bir yanda Şike Soruşturması'nda iddianamenin açıklanmasına çeyrek kalması, bir yandan da Milli Takımımızın Hırvatistan maçları... Her ikisi de futbolun Türkiye'deki geleceğine ilişkin sonuçları nedeniyle oldkça önemli.
Play-off heyecanına alışkınız.
Belki bu yüzden ligimize de play-off koyduk!

Kaderimizi etkiler
Hırvatistan ile oynayacağımız 2 karşılaşma sadece Guus Hiddink'in değil, belki de kısa vadede Türk futbolunun kaderini etkileyecek.
Hırvatistan, Avrupa'nın önde gelen takımlarında oynayan futbolculara sahip. Hırvat Ligi belki kalite olarak üst düzey bir lig değil ama zaten milli takımın nüvesini yurt dışından gelenler oluşturuyor.

Ortam müsait değil
Bizim oyuncularımızın büyük kısmı ise artık fazlasıyla fiziksel boğuşmayı andıran ligimizden geliyor. Süper Lig'de yetenekli futbolcuların bu özelliklerini ortaya koyabilecekleri bir ortam yok. Yaklaşık 5-6 yıldır İtalyan katenaçyosunun taktik varyasyonlardan yoksun haliyle avunuyoruz.
Şimdi burada uzun uzun Modriç'ten, Srna'dan, Eduardo'dan, Mandzukiç'ten bahsetmeyelim.
Hırvatistan'ın orta sahasıyla hücum hattı birbiriyle iyi bir uyum içinde. Ancak onların problemi savunma hatlarının yavaşlığı. Belki de Milli Takımımızın kaşıyacağı bölüm burası olacak. Topu eğer rakip savunmaya yakın tutabilirsek mutlaka bizi mutlu edecek bir hata yapacaklardır.

Frekansımız farklı
Kontratak silahları olan bir takım Hırvatistan. Modriç'in atabileceği ters paslar, Mandzukiç gibi, Eduardo gibi, oynarsa Oliç gibi futbolculara şans getirebilir. Ama bizim de Selçuk-Burak ikilisinden gelebilecek ikili oyunlarımız aynı derdi onları başına açabilir.
Hırvatistan'ın avantajı 5 yıldır aynı teknik adamla çalışıyor olmaları. Hiddink ile biz bir türlü aynı frekanstan konuşamadık.
Milli Takım'da bence, "X niye yok, Y niye var" tartışmaları yapmanın anlamı yok.
Biz bireysel sorunlar yüzünden değil, genel olarak Hiddink'in anlayışıyla buluşamadığımız için iyi futbol oynayamıyoruz.

Zaman kazandırır
Bir-iki maçta her şey güllük gülistanlık olmaz ama en azından play-off'tan alabileceğimiz EURO 2012 finalleri vizesi Milli Takım kurmaylarına haziran ayına kadar yeni denemeler yapma fırsatı sağlar.
Yarın akşam Türk Telekom Arena'da oynanacak maçtan en kötü ihtimalle 0-0'la çıkmamız gerekiyor. İdeal olan gol yemeden kazanmak tabii.
Bizi gerçekten umutsuzluğa sokacak olan ise İstanbul'da yenilmek olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor