25 Ağustos 2008 | Pazartesi

Mucize galibiyet

Yeni başlayan lig, futbolumuzdaki güzelliklerin ta kendisi. Sevinciyle, üzüntüsüyle, acısıyla, yaşamaya değer bir heyecan. Yeni sezon futbolseverlere ve takımlarımıza hayırlı olsun. Bu yıl yine çok zevkli ve çekişmeli maçlara sahne olacak. Çünkü takımlar arasında güç ve kadro olarak pek bir fark yok. Hal böyle olunca da her takım her takımı içeride dışarıda yenebilir. İşte daha ilk hafta Fenerbahçe deplasmanda üç puan bırakıp evine eli boş döndü. Dün de Beşiktaş aynı şeyleri yaşarken direkten döndü. Kara Kartal'da başağrısı olan defans hastalığı aynen devam ediyor. Ertuğrul hoca şayet bu savunma olayını çözemezse, geçen seneyi mumla arar, haberi olsun. İlk yarıda Beşiktaş'ın elle tutulur yanı yoktu. Sağda Ali Tandoğan ve Sivok uyum sorunu yaşarken, sol tam bir yol geçen hanı gibiydi. Tello ve Aydın hem defansta hem ofansta tel tel döküldü.

İkinci yarıda coştular
Antalya ilk yarıda attığı iki golü de Beşiktaş'ın sol kanadından geliştirdiği ataklardan buldu. Savunmanın göbeğinde oynayan Gökhan yenilen ilk golde adeta pozisyonu konu mankeni gibi seyrederken, kademeye giremeyen arkadaşlarına sık sık bağırmak zorunda kaldı. Kolay gol yeme hasatalığının yanında yakaladığı gol pozisyonlarını da cömertçe harcayınca, siyah-beyazlı ekip devreyi iki farklı geride kapadı. 2. yarıya ilk devrenin iyilerinden Uğur İnceman'ın yerine Nobre'yi alarak başlayan Ertuğrul hoca, oyunu Antalyaspor sahasına yıktı. Korkunun ecele faydası olmadığını anladı. Sayısız pozisyon kaçıran Beşiktaş sahanının yıldızı Delgado'nun golüyle farkı önce bire indirdi. Bobo'nun golleriyle de beklediği galibiyete ulaştı. Beşiktaş her zaman bu kadar şanslı olmayabilir. Kontrataklarda şayet Antalyaspor biraz becerikli olsaydı, sonuç hüsran olabilirdi. Şans melekleri dün akşam siyah-beyazlı ekibin yanındaydı. Antalyaspor oynadığı futbolla alkışı hak ederken, Beşiktaş'ın isminden korkmasaydı kaybettiği maçı farklı da kazanabilirdi. Gelecek için iyi sinyaller verdiler. Aynı şeyleri Beşiktaş için söylemek şimdilik zor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor