07 Kasım 2010 | Pazar

Emre'ye ayrıcalık!

Takımların oynadığı futboldan çok maçın hakemini yorumlamak istiyorum. Bünyamin Gezer son yıllarda ülkemizin yetiştirdiği yetenekli, otoriter ender hakemlerimizden.
Ancak o da diğer hakemlerimiz gibi Emre'ye karşı çok toleranslı. Emre çok kaliteli bir sporcu onun oyundan çıkması oyunun kalitesini direk etkiledi.
Ama eminim ki Emre'nin oyundan çıkmasına en çok Bünyamin Gezer sevinmiştir.
Çünkü Emre rakip takımlar ve hakemler için zor bir futbolcu. Türk hakemleri oynamak isteyenle oynatmak istemeyeni, maçın kimyasını bozanı, ihaleyi hakeme yıkmak isteyeni bulamıyorlar ve o taktiği çözemiyorlar. Bünyamin gibi usta bir hakem Emre'den çıkana kadar ciddi şekilde azar işitti, fırca yedi ama önlem alamadı.
Daha maçın 3. dakikasında çok haklı bir penaltı çalmışsın hakem kaliteni sahaya yansıtmışsın ama Emre olayındaki toleransına Cristian-Erkan Zenginolayındaki yorumuna katılmamız mümkün değil. Sürekli büyük takımların maçlarına çıkmaktan dolayı daha hoşgörülü, baba hakemolmuşsun.

Niang niçin tribünde?

Devre arası Luganove Sezer'i ihraç etmen bu düşüncelerimi değiştirmez. Yıllar önce eski bir hakem ağabeyimiz Osman Avcı'nın yaptığı gibi her çaldığın düdükten sonra futbolculara bu kadarizahat yapman çağdaş hakemliğe hiç yakışmıyor.
İkinci yarının başında Baroni, Doğa, Semih, Batuhan ve hakem Bünyamin'in sohbeti oldukça ilgi çekiciydi. Devre arası ihraçları ve Emre'nin de oyunda olmaması Bünyamin'in ikinci yarıda daha rahat hakemlik yapmasını sağladı, futbolculardan tepki almadı.
Niang'ın tribünde olması hakemlerimizin futbolu bilmemesinden dolayıdır. Böyle bir yeteneği seyredememek ise ligimizin kalitesi açısından üzücü. Yazık bu derece para harcıyacaksın ancak hakemin futbolu bilmemesinden dolayı o futbolcun sakatlanacak ve tribünde oturacak.
Fenerbahçe dün akşam Fenerbahçe gibi oynadı.
Haklı bir galibiyet aldı. Bilica,Yobo kadar kaliteli değil. Sanki bu takıma zarar veriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor