23 Nisan 2010 | Cuma

Altmış altın yıl

1 Nisan günü Vefa Stadı'nda üniversite şampiyonluğunu kazanan Hukuk Fakültesi'nin bir futbolcusu olarak sevinçle kucaklaştıktan hemen sonra "Uçan kaleci" Cihat Arman'ın, Öz F.Bahçe dergisinde spor yazarlığına başlamamın üzerinden tam 60 yıl geçti. Oğlum Gürcan Bilgiç, kurucularından olduğum TSYD Derneği Yönetimi ile birlikte 15 Nisan'da bana sürpriz yaparak, dernekte bu mutlu günü kutlama sevincini yaşattı. Kokteylde sadece aile çevrem ve yakın arkadaşlarım değil, spor camiasından çok sevdiğim şöhretliler de hazır bulundu. Gecede uzun yıllar beraber çalıştığımız arkadaşlar adeta konsültasyon yaparak meslek yaşantımı A'dan Z'ye dile getirdiler. Övgüleri için hepsine çok teşekkür ederim. 60 yılda spor yazarlığının her kademesinde severek çalıştım. Alaylı muhabirlikten sayfa sekreterliğine, istihbarat şefliğinden sorumlu müdürlüğe kadar görev yaptım. Şimdi de yıllardır sütunlarda görüşlerimi yazıyorum.

SAATLER AYARLANMALI
Uzun basın hayatımda halen Yüksek Divan Kurulu Üyesi de olduğum F.Bahçe kulübü odak noktam oldu. Büyük üstat Zeki Rıza Sporel'den bu yana görev alan bütün başkanlarla saygı ve sevgi çerçevesi içinde görüşüp kulüple ilgili konuları gazeteme aktarmaya çalıştım. İftiharla söyleyebilirim ki bu uzun süre boyunca tek bir yazım için bile tekzip almadım. Haber, röportaj, sayfa düzeni ve tenkit kollarında çok sayıda ödül kazandım. Basın Şeref Kartı ile Burhan Felek Gazetecilik Plaketi'ne sahibim. Geceye katılan, çiçek yollayan, hediye veren ve en önemlisi sevgilerini gösteren bütün dost ve arkadaşlarıma teşekkür ediyor, beni çok duygulandıran dernek başkanı ve yöneticileriyle sevgili Gürcan'a minnet duygularımı sunuyorum. Dünyanın her yerinde özellikle finaller yaklaşırken rakip kulüplerin maçları aynı saatte oynamaları spekülasyonları önlemek için uygulanan bir kuraldır. F.Bahçe'nin gün ve yer değil, sadece karşılaşmanın 4 saat sonra başlamasını istemesi hakkıdır ve dedikoduları da bitirir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor