Necmi Perekli

Necmi Perekli

09 Nisan 2010 | Cuma

En kritik hafta

Trabzonspor ligde bugüne kadar önündeki bütün hedeflerini birer birer ıskalayarak son 6 haftaya ulaştı. Artık önünde tek bir hedef kaldı; o da UEFA'ya katılım. Bu sezon idari ve teknik olarak yığınla sorun yaşayan Trabzonspor'dan bu durumda daha fazla bir şey beklemek haksızlık olur. Son Kayserispor maçında beni sevindiren olay, takımın yenilmesine rağmen oynadığı olumlu ve uyumlu futbol oldu. Bordo-mavililer, sezonun en etkili, en kolektif mücadelesini sergilerken, maç süresinin her saniyesini futbolla doldurarak bitirdi. Bu Trabzonspor'un geleceği adına çok olumlu bir işarettir. Trabzonspor böyle oynamaya devam ederse doğru yolda mesafe almaya başlamıştır. Yapılacak birkaç takviye ile gelecek sezon daha başarılı bir Trabzonspor izleyeceğiz demektir. Bu durumlar bu haftaya kadar geçen zamanın bir özeti gibi gözükmekte ise de netice itibarı ile önümüzdeki iki hafta içerisinde Trabzonspor önce prestijini sonra da ikbalini belirleyecek ayrı iki kategoride maçlar oynayacaktır. Şampiyonluk tadını tatmış ve zevkini çıkarmış iki takım Beşiktaş ve Trabzonspor hafta sonu İstanbul'da önemli bir maça çıkacaktır.

Orta sahalar çözer
Beşiktaş her yıl Trabzonspor karşısında aldığı galibiyetlerden sonra taze bir ivme kazanarak şampiyonluk yarışındaki hedefine adeta kitlenmektedir. Trabzonspor ise galibiyet durumunda, zirve mücadelesi veren takımlar listesinden kopmamak güzelliğini yaşayacaktır. Bu maçta Trabzonspor orta sahasının yerleşimi beklenen galibiyet için çok etkin rol oynayacaktır. Zira Beşiktaş oyunu daima bu alandan Tello ve İbrahim Toraman ile olgunlaştırıp Bobo ve Holosko ile de neticeye gitmektedir. Bu gibi derbi maçlarda fiziki etkinlikten öte moral kondisyon ve motivasyon çalıştırılması çok önemlidir. Bu iki adamı besleyen ayakların mutlaka durdurulması gerekmektedir. Antalyaspor maçında ise Trabzonspor'un Trabzon'da kazandığı iki gollük avantajın verdiği rahatlıkla yakalayacağı tur şansı belki de önündeki zor dönemin aşılmasını sağlayacak önemli bir moral kaynağı olacaktır. Temennimiz maçın tam bir dostluk havası içerisinde, iki takımın büyüklüğüne yakışır bir tempoda oynanması ve tabii maçı Trabzonspor'un kazanmasıdır…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor