Necmi Perekli

Necmi Perekli

11 Nisan 2010 | Pazar

Olmayınca olmuyor

Ligin boyunun kısaldığı bugünlerde takımlardan keyif verici futbol beklemenin zor olduğu bir dönemde her iki takım da ilk yarıda çekişmeli, mücadeleci ve zevkli bir futbol örneği sergiledi. İlk 30 dakikada siyah-beyazlı takım oyunun mutlak hakimi durumunda gözüktü. Trabzonspor oyun sahasını genişliğine kullanmak isteyince oyunun üstünlüğü orta saha yoğunluğuna sahip rakip takım tarafına geçiti. Siyah-beyazlılar ise oyunu genelde uzun kros ve çapraz toplarla geliştirince oyunda Trabzon'un inisiyatifi kaybettiği görüldü. Nitekim bu arada Holosko'nun soldan taşıdığı topa İbrahim ceza sahası içerisinde son temasta başarısız kalınca Trabzon rahat bir nefes aldı. Trabzon'un diğer aksayan tarafı ise savunma hattını orta sahaya yakın bölgelerde kurması çabuk, süratli ve kontroyunu tercih eden Beşiktaş'ın ileri uç adamları İbrahim, Holosko ve Bobo karşısında sıkıntılar yaşamasına neden oldu. Fakat oyunun bu şeklini gören Trabzon teknik direktörü forvetini iki adam oynatmak yerine orta sahanın selameti için Teo'yu orta sahaya dönük oynatarak Beşiktaş orta sahasının ağırlığını kaybettirmeyi düşündü ve bu uygulamada da 4-3-2-1 oyun düzenine girince maça denge geldi. Umut yakaladığı mutlak pozisyonu değerlendiremeyince Trabzon devreyi golsüz kapattı.

Tek forvet hamlesi
İkinci yarıda her iki takım da futbol adına bol pozisyonlu ve büyüklüklerine yakışır futbol ortaya koyarak, seyircilerini hop oturtup hop kaldırdılar. Fakat bu ambiyanstan maalesef her iki takım da arzu ettiği skoru bozacak gollere ulaşamadılar. Oyun içerisinde Serkan ve Alanzinho sahanın ve takımının en iyi ve başarılı adamları idi. Burak, Selçuk, Colman bu oyunculara biraz daha ayak uydurabilselerdi Trabzonspor bu güzel oyununu daha değişik skorlarda bitirebilirdi. Güneş, Ceyhun'u 57'de oyuna almakla en isabetli kararı verdi. Çift santrforlu oyundan tek forvete dönmesi oyuna daha da ağırlığını hissettirmesine sebep oldu. Buna karşı Denizli elindeki forvete yönelik oyuncularını sahaya sürerek maça ağırlığını koymak istedi ise de pek başarılı olamadı. Trabzonspor belki de umduğunu bularak bu maçı tamamlamış oldu. Fakat ev sahibi takım, bu skorla şampiyonluk umudundan biraz daha uzaklaştı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor