19 Nisan 2010 | Pazartesi

Üzgünüz...

Kaybedenin büyük yara alacağı, iki takım için de hayati bir maçtı. Belki de Süper Lig şampiyonunu belirleyecek bu kadar üst düzey bir karşılaşma için oynanan futbol hayal kırıklığı yarattı. Benim açımdan konuşabilecek en önemli faktörler, F.Bahçe'nin maça adeta galip başlaması ve hakem Hüseyin Göçek'tir. Belki de bu galibiyetle şampiyon olacak F.Bahçe, attığı gol dahil neredeyse pozisyon üretemedi. Maalesef 2. dakikada gelen o gol, F.Bahçe'nin sahadan istedeğini alıp ayrılmasına yetti. Ama şunu belirtmem gerekir ki, böylesine önemli bir maçta bu şekilde bir gol yemememiz gerekirdi. Ferrari'nin yanlış müdahelesi ve Rüştü'nün büyük hatası Fener'in öne geçmesini sağladı. Golden sonra, maç boyunca çocuklar çok iyi mücadele ettiler. Evet pek gol pozisyonu biz de üretemedik ancak bunda F.Bahçe'nin yapmış olduğu onlarca faulün etkisini dikkate almak zorundayız. Fauller ve hakemin bu faullere gösterdiği tek sarı kart Selçuk'a. (Ki bana göre o faul diğerlerinin arasında en masumlarından biriydi.) Bu fauller neticesinde kazandığımız pek çok duran topta maalesef etkili olamadık.

Toraman ve hakemler
Haftalardır Toramaninsan üstü mücadelesiyle takımı ayakta tutmaya çalıştı. Ve bugüne kadar da bunda başarılı oldu. İbo, helal olsun sana. Ama gördüğü kırmızı kart yüreğimi acıttı. Bu kadar sert hareketin olduğu maçta, Lugano'nun bariz eliyle aldığı topu göremeyen hakemler, sadece Toraman'ın müdalesinde ince bir detayı yakaladılarını sandılar. Size de helal olsun. Mustafa hoca, haftalardır şans verdiği Uğur İnceman'ın yerine radikal bir değişiklikle İsmail ile oyuna başladı. Bence bu değişiklik bir fayda getirmedi, aksine özellikle ilk yarıda o kanattan çok atak yememize sebep oldu. Buna karşın Dünya Kupası'na bizi temsil edecek iki oyuncumuzdan biri olan Holosko, 86 dakika oyuna giremedi. Gole ihtiyaç duyduğumuz tüm maç boyunca Holosko'dan faydalanamadık. Elimize geçen en büyük fırsat Bobo ile değerlendiremediğimiz penaltı vuruşuydu şüphesiz. Penaltı bir anlık bir fırsattır. Bütün dünyada çok büyük maçlarda, çok büyük oyuncular penaltı kaçırmışlardır. Çok üzücüydü. Ancak şampiyonluğun kaçtığı tek an olarak görmemek lazım o pozisyonu. Çünkü şampiyonluk virajına girdikten sonra son 3 maçta kaybettiğimiz puan sayısı 7 oldu ve o penaltı dakikası iyi kullanamadığımız 180 dakikadan sadece biriydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor