28 Mayıs 2010 | Cuma

21 numaralı formasıyla...

Son günlerde, Serdar Özkan'ın Beşiktaş'tan ayrılması ile birlikte, 21 numaralı formayı kimin giyeceği konusunun tartışıldığını görüyorum. Taraftarların, benim de mutluluk ve şerefle terlettiğim bu formanın özel olduğunu ve özel bir ismin giymesi gerektiğini dile getirdiklerini duyuyorum. Bu bana gurur veriyor.
Madem bu konu tartışılıyor, taraftarlarımız benim bu formayı layıkı ile taşıdığımı düşünüyor ve diğer futbolculara beni örnek gösteriyor, ben de bu yazımda 21 numaralı formayla oynarken nasıl bir ruh halinde olduğumu anlatayım.
Kariyerimin en önemli adımını atarak geldiğim Beşiktaş'ta, 21 numaralı formayı başarıyla giydiğimi düşünüyorum. O forma benim için kutsaldı.
Gücümü sonuna kadar siyah-beyazlı forma için harcadım. Beşiktaş formasını giydiğimde kendimi ona ve o formayı giyen diğer arkadaşlarıma adardım. Bu benim için çok önemli. Bir maçta o formaya layık oynayamamışsam kendi kendimi yerdim. O formayı giyen bir takım arkadaşıma yapılan bir hareket ya da hakaret bana yapılmış sayılır, kendimi kaybederdim.
Forma için, takım için oynamak bir futbolcunun en önemli özelliği olmalı. Çünkü bu özellik oyuncuların içlerindeki yetenek ve gücü ortaya çıkaran bir etkendir. Bu istek ve motivasyon ile oynayan, takımını sahiplenen bir futbolcu her zaman taraftarın sevgilisi olur. Sanırım ben bu yüzden tribünler tarafından çok sevildim. Onlar Fransa'da doğan, para kazanmak için Türkiye'ye gelen yabancı bir futbolcunun, sanki altyapıdan yetişip A takıma çıkan Türk futbolcu gibi, hatta onlardan bile daha çok mücadele etmesini çok sevdi.

Ben gerekeni yaptım
Özetle ben Beşiktaş forması için elimden ne geliyorsa yaptım. Takdiri hak etmek, sevgi kazanmak emekle olur.
Futbol, dünyanın en popüler sporu. İnsanlar sevdikleri takım ve futbolcuları izlemek için her gün daha çok para harcıyor. Futbol ekonomisinin büyümesine futbolcuların çok büyük paralar kazanmasına neden oluyor. Bu paranın karşılığını birçok futbolcunun sahaya yansıtamadığını görüyorum.
İzleyici, hayatlarında çok önemli bir noktaya koydukları takımlarının formasını giyen oyuncuların her şeyini vermesini bekliyor. Bu beklentilere yanıt vermeyenleri de sevmiyor. Şimdi bana soruyorlar: "Sen 21 numaralı formayı özel kıldın. Sen gittiğinden beri taraftarlar bu formanın içinde yüreği ile oynayan bir oyuncu arıyor. Sence 21 numaralı formayı hangi futbolcu giysin?"
Ben de onlara hiç düşünmeden, "Yönetim 21 numaralı forma için bir futbolcu aramasın, yürek arasın" cevabını veriyorum..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor