31 Mayıs 2010 | Pazartesi

Kim gitsin?

Sezonun tamamlanmasının ardından, Beşiktaş taraftarları transfer gelişmelerini izlemeye başladı. Taraftarların beklentilerini bilen Beşiktaş yönetimi de güçlü bir kadro oluşturmak için uğraş veriyor.
Bu sırada gördüğüm önemli bir durum da sadece bir transfere odaklanılması. Geçen sezon izlediğim Beşiktaş'ın orta sahasında sağ ve sol hücum kanatlarında ve gol noktasında eksikleri vardı. Tabata yeterli süre bulamadı ve bekleneni veremedi. Tello birçok kritik maçta istikrar sağlayamadı, Nihat kendine geldiğinde sezon bitmişti. Bobo ise yalnızlıktan olsa gerek kapasitesinin çok altında kaldı. Şimdi bunlar karşımızda dururken, yapılması beklenen bir transferle tüm düğümler çözülecek mi? Yani Quaresma transferi gerçekleşirse her şey hallolacak mı?.. Elbette hayır.
Bir kere şunu söylemek istiyorum, Quaresma çok kaliteli bir oyuncu. Futbol zekası, tekniği, sürati... Kara Kartal'ı daha hızlı uçuracak, pençelerini güçlendirecek. Ama hayatta kalmak için sadece bunlar yeterli değil. Zayıf noktaları görüp onları gidermek gerekli, yani Q7 dışında, en az 2 transfer daha şart. Quaresma sürekli kanat değiştrebilen ters kanatta önemli işler yapabilen bir oyuncu. Beşiktaş aynı oranda bir kanat oyuncusana daha ihtiyaç duyabilir.
Nihat bu görevi yapabilir ama yaşanabilecek bir aksilikte güçlü bir alternatif şart.

İyi bir santrfor şart
Gol noktasına gelince... Kanatları ile hızlı uçan Kartal'ın avına pençeyi vuracak bir golcüye bana kalırsa çok fazla ihtiyacı var.
Bobo kötü bir golcü değil ancak yanına bir partner gerekli. Dünyadaki golcü sıkıntısı ortadayken ve Avrupa'dan transfer edilecek bir oyuncunun maliyeti de çok fazla olacağından buraya bir yerli golcü alınabilir mi diye düşünüyorum ama bulamıyorum. O zaman genç, bitirici biri yaratmak. Yıllar önce bunu başaran takımım bunu yine altyapısı ile yapabilir.
Mustafa Denizli 10 numarasının yine Delgado olacağını söyledi. Umarım bu kez kendisinden bekleneni sergileyebilir. Acaba Delgado kalacak ise onunla iyi anlaşabilen Tello da takımda tutulabilir mi? Tello da kalırsa Quaresma'nın ve Delgado'nun mevkisinde oynayan bu oyuncaya özel bir yer mi açılacak?
Delgado'lu, Tello'lu, (olursa) Quaresma'lı ve Bobo'lu ofans, defansif desteği nasıl karşılar? Fink ve Ernst'i düşünür ise Sivok ile Ferrari'yi de düşünmek gerek!
Bu kez de kapıya yabancı oyuncu sınırı dayanıyor.
Herkes geleceklerden çok gidecekleri konuşuyor ama bir çözüm bulamıyor. Quaresma transferinin uzaması ise bu gerçeklerle yüzleşmeyi erteliyor. Ben sorunların asıl Q7 gelince başlayacağını düşünüyorum. Çünkü o geldiğinde birileri gitmek zorunda.
En büyük soru ise; Kim gitsin?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor