27 Haziran 2010 | Pazar

Tatlı-sert rekabet

Beşiktaş yeni sezon için sahaya indi. Hem taraftarlar hem de futbolcular için yeni bir başlangıç, yeni bir umut olacak bu. Tabii yeni bir teknik direktörün göreve gelmesi, birçok futbolcu için de 'fırsat' anlamına geliyor. Schuster her ne kadar Beşiktaş ile anlaştığı günden bu yana takımın maçlarını izliyor, oyuncuları tanımaya çalışıyor olsa da onun için her oyuncunun eşit şansı var. Bu durum dışarıdan bakıldığında kadroda yer bulması tahmin edilmeyen birçok oyuncu için şans doğuracak. Teknik direktörlerin yeni takımları ile geçirdikleri ilk kamplar hep sürpriz sonuçları beraberinde getirmiştir. Bu kamp sonunda hiç beklenmedik isimler ön plana çıkabilir, kadroda yer bulabilir ve vazgeçilmezler arasına girebilir. Böyle bir durumla karşılaşırsak hiç şaşırmayalım. Böyle olunca futbolcular da kendilerini göstermek için müthiş bir mücadele ortaya koyacak ve birbirleriyle tatlı-sert bir rekabet içine girecekler. Beşiktaş kampa 28 futbolcu ile gitti. Futbolcu sayısının fazla olması kamp dönüşü bazılarının takımdan gönderileceği sonucunu da beraberinde getiriyor. Teknik direktörler sezon boyu 20-24 arasında futbolcu ile çalışmayı tercih eder. Mustafa Denizli geçen sezon daha da az futbolcuyu takımda tutmayı uygun buldu. Kampa götürülen genç oyuncular Cumali Bişi, Ali Kuçik, Erkan Kaş, Erkan Reşmen, Onur Bayramoğlu ve Atınç Nukan'ın en az ikisinin bu sezon A Takım ile antrenmanlara çıkmasını bekliyorum.

Zapotocny ve Erhan gider
Kamp dönüşünde 7-8 futbolcu ana kadroda yer almayacak. Herkesin merak ettiği, bu isimlerin kimler olacağı. Tabii yapılabilecek yeni transferleri de bu hesaba katmak gerekir. Bana sorarsanız geçen sezon kiralık olarak forma giyen ve takıma dönen Zapotocny ve Erhan, Schuster'in kadrosunda yer almaz. Yabancı kontenjanı ile ilgili problemi de hesaba katarsak Fink'in de gönderilmesi muhtemeldir. Bu arada Alman hocanın vatandaşına nasıl yaklaşım göstereceği de sonucu etkileyebilir. Beşiktaş'ın takıma yeni bir yabancı yıldız kazandırmak için çalışma içersinde olduğunu gözlemliyoruz. Transfer gerçekleşirse yabancı kontenjanından bir futbolcunun daha gönderilmesi gerekiyor. Ben bu isim için Delgado ya da Tabata'dan birini aday görüyorum. Bu iki yıldızın da farklı artıları var ve hocanın karar vermesi için kamptaki performansları belirleyici olacaktır. Eğer iki yabancı alınırsa o zaman Holosko ve Tello'dan biri gidebilir. Bence Beşiktaş tecrübeli futbolcu Yusuf ile de yollarını ayıracaktır. Kim giderse gitsin, umut edelim ki Kara Kartal önümüzdeki sezon en güçlü kadro ile sahaya çıksın ve hem ülke içinde hem de dışında başarılı sonuçlar elde edilsin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor