01 Temmuz 2010 | Perşembe

Benim takımım!

Beşiktaş'ın önümüzdeki sezon nasıl bir anlayışla sahada yer alacağı herkesin merak ettiği bir konu. Schuster'in takımın başına geçmesi ile beklentilerin yanı sıra soru işaretleri de arttı. Alman teknik adamın kariyeri düşünüldüğünde, takımın hücuma dönük bir diziliş ve anlayışla sahaya çıkacağını düşünebiliriz.
Bırakalım o takımı ile ilgili kafa yorsun ben size kendi takımımı anlatayım.
Beşiktaş'ın çok geniş ve alternatifli bir kadroya sahip olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar bu oyuncuların bir kısmı ile sezon başlamadan yollar ayrılacaksa da, biz hepsini oynayacakmış gibi kabul edelim ve Nouma'nın kadrosunu kuralım.
Bence Beşiktaş bu sezon klasik 4-4-2 ile oynamalı.
Kalede Rüştü ve Hakan, siyah-beyazlıların yükünü kolaylıkla taşıyacaklardır. Yine de benim tercihim, tecrübesi ve kalitesi ile öne çıkan Rüştü. Savunmanın göbeğinde bana kalırsa Ferrari ve Toraman görev almalı. Savunmanın solunda tabii ki 'Deli İbo' formayı kimseye bırakmayacak. Ama İsmail'in de o bölgede, görevi yerine getirebilecek bir isim olduğunu unutmayalım. Defansın sağında, hiç durmadan koşan ve mücadele eden Ekrem Dağ tek alternatifim.

Ortada Ernst ve Sivok

Orta sahaya gelirsek. Göbekte iki ön liberonun görev yapması bence çok önemli.. Ernst'in yanında tecrübesi, mücadeleciliği ile Sivok favori ismim. Özellikle de S.Prag'da bu pozisyonda çok başarılı olmuştu.
Yeni transferler Quaresma ve Hilbert takımımın kanatlarını oluşturuyorlar. Ancak ben bu oyuncuları ters kanatlarda oynatırdım. Hilbert solda, Quaresma ise sağda oynamalı ve ortaya doğru kat ederek savunmanın dengesini bozup şut imkanlarını zorlamalılar.
Forvet hattında Beşiktaş'ın tek alternatifi Bobo.
Brezilyalı oyuncu çok yetenekli ve mücadeleci.
Hava toplarında başarılı ve son vuruşları çok iyi. Bobo'nun yanına ise bana göre çok koşan, merkezde oynayan bu oyuncunun etrafında dolaşan ver kaçlarla pozisyon yaratan bir isim gerekli. Bobo ile oynayacak futbolcu, ben ve Ahmet Dursun gibi ikili oluşturmalılar.
Bu pozisyon için ideal adayım Bursaspor'da başarılı bir sezon geçiren Sercan Yıldırım. Sercan, Beşiktaş'a transfer edilirse çok faydalı olur ve Bobo ile harika bir ikili oluşturur.
Tabii transfer gerçekleşmezse kadroda bu işi layığı ile yapabilecek bir yıldız da var, o da Nihat Kahveci. Nihat geçen sezona iyi başlamadı ve hayal kırıklığı yarattı. Ancak sezonun son bölümlerinde neler yapabileceğini gösterdi. Milli Takım kampında da yeni sezon için olumlu sinyaller verdi. Bobo-Nihat ikilisi Beşiktaşla bu sezon harika işler yapmaya aday futbolcular.

Forvet arkası Nihat

Kadroma bakarak oyunu kuracak bir futbolcunun yer almadığını düşünebilirsiniz. Bana kalırsa Ernst'in yanı sıra Quaresma ve Hilbert de kanatlardan oyunu kurmakta çok başarılı olacaklardır.
Ernst ve Sivok'tan oluşan göbek, savunma ile uyum içinde Beşiktaş'ın yeni sezonda çok az gol yemesini sağlayacak, ayrıca hücum hattındaki oyuncuları da rahatlatacaklardır.
Kuşkusuz Schuster'in 11'i daha farklı olacak.
Onun dörtlü savunmanın önünde tek ön libero kullanması büyük bir olasılık. Kanatlarda Hilbert'i sağda, Quaresma'yı solda oynatacak, Ernst'in önünde Delgado ya da Tabata'ya görev verecektir.
Tek forvet oynayan Bobo'nun arkasında Nihat'ı görevlendirmesi de muhtemel.
Hocanın nasıl bir diziliş ve kadro ile takımı sahaya çıkaracağını tahmin etmek kolay değil tabii.
Ama bir gerçek var ki, Beşiktaş bu sezon çok alternatifli geniş bir kadroya sahip. Bu kadro yapısı da Alman hocanın takımı başarıya götürmesi için yeterli olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor